Mikä on muotiblogien tarkoitus?

Muotiblogien suosio on viime vuosien aikana kasvanut hurjasti, mutta miksi näitä trendeihin keskittyviä blogeja luetaan? Toisaalta osa myös karttaa tarkoituksella muotiblogeja. Mistä tämä johtuu? AVA otti selvää!

AVAlaiset kertoivat, millaisia tunteita trendikkäät muotiblogit heissä herättävät. Yli kolmasosa kyselyyn vastanneista uskoo löytäneensä muotiblogien tarkoituksen – samalla kun miltei kolmasosa vastaajista on sitä mieltä, etteivät muotiblogit palvele heidän tarpeitaan – missään muodossa.

Kyselyyn vastanneista 33 prosenttia kertoi lukevansa aktiivisesti muotiblogeja. 18 prosenttia vastaajista kertoi eksyvänsä välillä muotiblogeihin ja 20 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi lukevansa vain harvoin muotiblogeja. Vastaajista 29 myönsi, ettei muotiin keskittyneitä blogeja tule luettua lainkaan.

Muotiblogeista ammennetaan vinkkejä pukeutumiseen

AVAlaiset kertoivat löytävänsä muotiblogeista vinkkejä siihen, kuinka omaa tyyliä voi täydentää persoonallisin yksityiskohdin. Myös käytännölliset vinkit muodin saralta ovat osoittautuneet kullanarvoisiksi.

"Luen kahta suosittua muotiblogia päivittäin. Saan niistä mielenkiintoisia muotivinkkejä, ja tykkään päästä muuten vaan lähemmäs jonkun ihmisen elämää!"

"Kyllä, niistä saan hyviä pukeutumisvinkkejä!"

"Täytyyhän sitä ajan virrassa pysyä. Katson vinkkejä, vaikka sitten ostankin vaatteita, jotka minulle sopivat. Ja minulla on kaapit täynnä vaatteita, kun vaan tulisi kaikkia käytettyä kauniita vaatteita ei raaski kierrätykseenkään antaa. Ei helmiä sioille!"

"Ammennan ideoita ja vinkkejä omaan arkipukeutumiseeni. Tykkään leikitellä eri tyyleillä, ja omaa ulkonäköä on aina mukava raikastaa pikkujutuilla, mitä blogeissa usein näkee."

Muotiblogit eivät välttämättä kerro todellisesta elämästä

Kyselyyn vastanneista AVAlaisista osa pitää muotiblogeja turhan persoonattomina ja uskovat blogien kuvastavan vain elämän pinnallista puolta. Osa tyrmää ajatuksen siitä, että joltakulta voisi suoraan napata ideoita omaan pukeutumiseen.

"Turhuutta. Kyllä saan aikani kulumaan muullakin tavoin. Muoti on vain niitä varten, jotka eivät osaa pukeutua. Liian pinnallista. Muoti on arvokkaita luonnonvaroja kuluttavaa! Ajatelkaahan syvällisemmin ja pitkällä tähtäimellä."

"En lue muotiblogeja, koska minua ei kiinnosta seurata uusimpia trendejä. Pukeudun mieluummin tavalla, joka näyttää omasta mielestäni hyvältä ja joka kuvastaa minua itseäni. Tyylini onkin melko persoonallinen, eikä varmaan ole monen trendejä seuraavan mieleen."

"En tarvitse tietoa siitä, miten minun jonkun muun mielestä pitää elää ja pukeutua."

"Luen blogeja vain harvoin, koska kaikki muotiblogit on ihan samanlaisia ja niissä on ihan samat jutut, ja kirjoittajien elämä on kuin satukirjasta: pelkkää ah, ihanaa onnellista elämää ja suurin murhe on kun kynsi katkeaa. Eivät siis kerro todellisesta elämästä."

Oma kroppa kannattaa pitää mielessä vaatteita valittaessa

Toimittaja ja muodin ammattilainen Sami Sykkö neuvoo, että trendien noudattamisen tai blogistin tyylin kopioimisen voi suosiolla unohtaa, jos tietty look ei istu omaan tyyliin. Sykkö ei suosittele, että kukaan sonnustautuisi tiettyyn asuun vain siksi, että se on näyttänyt jonkun muun päällä hyvältä, jos se ei värinsä tai mallinsa puolesta yksinkertaisesti istu.

– Mikä ikinä onkaan muodikasta tai mitä ikinä trendit sitten ovatkaan, kaikkea sellaista kannattaa välttää, mikä ei sovi omalle iholle tai omalle kropalle. Ei kannata lähteä apinoimaan jonkun tyyliä, Sykkö neuvoo.

Oli sitten kyse blogista poimitusta vinkistä tai catwalkilta tehdystä bongauksesta, on tärkeää ottaa huomioon oma itsensä ennen muodikkuutta.

– On tärkeää katsoa, että miltä tietty väri näyttää omia kasvoja vasten ja miten vaatteen mittasuhteet istuvat omalle vartalolle, Sykkö toteaa.

Kyselyyn vastasi 388 AVAn lukijaa.

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja