Mainos

Mijailovic voisi päästä serbialaiseen vankilaan

Ruotsalaisviestimien mukaan lääkärit pelkäävät ulkoministeri Anna Lindhin murhasta tuomitun Mijailovicin yrittävän itsemurhaa.

Ruotsin ulkoministerin Anna Lindhin murhasta tuomittu Mijailo Mijailovic saattaa päästä kärsimään vankeustuomiotaan kotimaahansa Serbia-Montenegroon, kertoo keskiviikkona ilmestynyt Dagens Nyheter -lehti.

Ehtona siirrolle on, että Miljailovic itse pyytää siirtoa ja että Serbian viranomaiset ovat valmiita ottamaan hänet vastaan. Rangaistusseuraamusten pitäisi myös pysyä samanlaisina siirrosta huolimatta, lehti kirjoittaa.

Ruotsissa syntynyt Mijailovic on luopunut Ruotsin kansalaisuudesta. Dagens Nyheterin mukaan Mijailovicin lähipiiri on kertonut, että tämä pitää mainettaan aivan liian huonona voidakseen jäädä Ruotsiin.

Mijailovic siirrettään tänään Nackstan oikeuspsykiatrian klinikalle lähellä Sundsvallia, kertoi puolestaan Sundsvall Tidning -lehti.

- Meidän klinikkamme on saanut korkeimman turvallisuusluokituksen, ja siksi hän (Mijailovic) on tulossa tänne, kertoi johtava ylilääkäri Erik Söderberg lehdelle. Mijailovic siirrettiin jo viikon vaihteessa Huddingen sairaalaan, koska ruotsalaisviestimien mukaan lääkärit pelkäsivät hänen yrittävän itsemurhaa.

Mijailovic odottaa parhaillaan korkeimman oikeuden ratkaisua siitä, tuomitaanko hänet vankeuteen vain pakkohoitoon. Jos korkein oikeus päättää määrätä Mijailovicin hoitoon, uskoo Söderberg hänen voivan jäädä Nackstan klinikalle.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.