Miina tappoi serbipoliiseja

Kolme serbipoliisia on saanut surmansa Kosovoon rajoittuvalla puskurivyöhykkeellä Etelä-Serbiassa. Asiasta kertovat Serbian viranomaiset.

Poliisit olivat viemässä autolla ruokaa vyöhykkeellä partioiville kollegoilleen, kun he ajoivat kahteen panssarimiinaan. Räjähdys sattui Lucanen kylän lähellä. Ei ole varmuutta, räjäytettiinkö miina kaukolaukaisimella.

Albaanisissit ovat käyttäneet vyöhykettä hyökkäystensä tukialueena ja ottaneet ajoittain yhteen serbipoliisien kanssa.

Mielenosoitukset jatkuivat samaan aikaan Kosovon serbialueilla jo toista päivää. Gracanicassa Pristinan lähellä yli tuhat serbiä marssi kynttilät käsissään kaupungin läpi.

Kuluneen viikon iskut, joissa tämä päivä mukaanlukien kuoli ainakin 11 serbiä, nostattavat jälleen kritiikkiä myös Kfor-rauhanturvajoukkoja kohtaan, jotka monien serbien mielestä ovat epäonnistuneet tehtävässään. Brittiläisten Kfor-joukkojen edustaja vakuuttaa, että joukot tekevät kaikkensa rauhan ylläpitämiseksi.

Perjantain bussi-iskussa kuolleiden nimiä ei ole julkistettu, koska uhrien silpoutuminen on hankaloittanut tutkintaa. Uhreja saattaa olla sittenkin enemmän kuin aiemmin ilmoitetut seitsemän, kertoi Kfor-joukkojen majuri Tim Pearce pitämässään tiedotustilaisuudessa.

(MTV3-STT-Reuters-AP)

Lue myös:

    Uusimmat