Mihin kannattaa mennä Helsingissä?

Helsingin-matkaaja saattaa joutua valinnanvaikeuden eteen tutkaillessaan Helsingin nähtävyystarjontaa. Helsingin matkailu- ja kongressitoimiston markkinointipäällikkö Kari Halonen antaa vinkkejä lapsiperheille, aikuisille ja helsinkiläisillekin.

Suomenlinna on Halosen mukaan paikka, jollaista ei monesta maasta löydy. Silti harmillisen moni jättää käymättä saarilla, sillä siellä vierailee vain 700 000 kävijää vuodessa. Suomenlinna on avoinna myös talvisin. Etenkin lapsiperheiden osalta Linnanmäen huvipuisto on lähes pakollinen vierailukohde, josta jälkikasvu varmasti myös itse huomaa muistuttaa.

"Lapsiperheille sopivia käyntikohteita ovat myös Korkeasaari, SeaLife merimuseo, Seurasaari ja Sturenkadulla sijaitseva, matelijoihin ja käärmeisiin erikoistunut Tropicario, joka valittiin viime vuoden parhaaksi perhematkailukohteeksi Helsingissä", Halonen vinkkaa.

Myös Luonnontieteellisessä museossa, Ateneumissa ja Kiasmassa riittää nähtävää ja koettavaa perheen pienimmille. Jos liikkeellä ollaan aikuisten voimin, Halonen suosittelee erilaisiin tapahtumiin tutustumista. Helsingissä järjestetään yli 3 000 tapahtumaa vuodessa. Suurin osa tilaisuuksista on kulttuuripainotteisia.

"Joka päivä on jonkinlainen tapahtuma tai jotkut festarit. Lisäksi joka viikko järjestetään jotkut messut tai jonkinlainen näyttelytapahtuma."

Kävellen tai ratikalla kaupunkikierrokselle

Aikuisille riittää nähtävää myös Helsingin ravintolamaailmassa, sillä kaupungista löytyy kaikkiaan 1 200 ravitsemusliikettä. Halosen mukaan tarjontaa on niin kotimaisen kuin etnisenkin ruoan ystäville.

Helsinkiin voi tutustua myös jalkaisin. Vajaan parin tunnin kävelykierroksilla perehdytään kaupungin kulttuurikerroksiin ja arkkitehtuuriin. Mikäli jaloittelu ei kiinnosta, Helsinkiä voi kiertää myös raitiovaunun kyydissä.

"3T kiertää Helsinkiä ympäri. Ja kesäisin voi hypätä Spårakoffin kyytiin. Se on raitiovaunu, jossa voi maisemia katsellessa nauttia oluen."

Halosen mukaan helsinkiläistenkin kannattaisi piipahtaa matkailuneuvonnassa. Ainakin silloin, kun vieraita on tulossa ulkopaikkakunnilta, neuvonnasta voi noutaa matkailupalveluita esittelevän lehtisen.

Kummitusjahdista karaoketaksiin

Pääkaupungista saattaa löytyä myös helsinkiläiselle paikkoja, joissa ei ole tullut vierailtua. Olympiastadionin urheilumuseossa voi käväistä juoksemassa kilpaa Lasse Virenin kanssa. Uspenskin katedraalissa taas kannattaa käydä sisällä. Etenkin pääsiäisen aikaan paikka on Halosen mukaan upea kokemus.

"Katajanokalla on paljon tsaarinvallan aikaan rakennettuja rakennuksia kuten Katajanokan Casino, Lutikkalinna ja Uspenskin katerdaali."

Kaupungista löytyy myös kaikkea hieman epätavallistakin ajanvietettä. Matkailuneuvonnasta autetaan mielellään asiakkaita löytämään rakennuksia, joissa on kerrottu kummittelevan. Laulutuulella olevat voivat tilata karaoketaksin ja lähteä tien päälle lurittelemaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja