Miestenhuoneen joulutempaus on jo perinne, Naistenhuone innostui myös – Facebookin jättiryhmissä kerätään rahaa Hurstinavulle

Tältä näyttävät kasvaneet ruokajonot nyt – konkariauttaja Heikki Hursti huolissaan vähävaraisista 6:31
Katso videolta, miltä kasvaneet ruokajonot näyttävät nyt – konkariauttaja Heikki Hursti huolissaan vähävaraisista.

Suurissa Facebook-ryhmissä kerätään rahaa Hurstinavulle. Kunnianhimoinen tavoite on saada kasaan 25 000 euroa.

Yli 29 000 jäsenen Miestenhuoneella joulukeräys on muodostunut jo perinteeksi. Pitkät leipäjonot ja harmitus avun vähäisyydestä ovat innostaneet Facebook-ryhmän miehiä antamaan rahaa hyväntekeväisyyteen vuodesta 2018.

Tuomo Kasanen on yksi ryhmän ylläpitäjistä. Hän kertoo, että vaikka tämän vuoden keräys on ollut pystyssä vasta reilun vuorokauden, on rahaa kertynyt jo yli 2000 euroa.

Rahat menevät suoraan Hurstinavulle. Lahjoittaminen on helppoa: Linkin kautta pääsee Hurstinavun verkkosivuille, josta rahalahjoituksen voi tehdä verkkopankin tai MobilePay-sovelluksen kautta. Miestenhuoneella linkki on kiinnitetty näkyville jouluun saakka.

Ihmiset heräävät auttamaan jouluna

Hurstinavun toiminnanjohtaja Sini Hursti-Lindholm kertoo huomanneensa Miestenhuoneelta peräisin olevat lahjoitukset. Samaan keräystempaukseen on lähtenyt mukaan myös 99 000 jäsenen Naistenhuone-ryhmä.

Hursti-Lindholm muistuttaa, että lahjoituksille on tarvetta, sillä järjestöllä ei ole rahalahjoitusten lisäksi muita tuloja. Joulu näkyy piikkinä avunannon määrässä. 

– Joulukuu on aina ollut se aika, jolloin ihmiset heräävät auttamaan, Hursti-Lindholm sanoo.

Koronaepidemia on pakottanut järjestön perumaan perinteisesti järjestämänsä joulujuhlat, mutta ne on korvattu jakamalla apua tarvitseville ruokakasseja kahdesti viikossa. Jouluaatonaattona 23.12. Helsingin Rautatientorilla jaetaan isoja joulukasseja, jotka sisältävät jouluruokia. 

– Asiakkaat ovat kyllä olleet tyytyväisiä.

Tavoitteena 25 000 euroa hyväntekeväisyyteen

Tuomo Kasanen tunnustautuu jouluihmiseksi, joka saa hyvää mieltä muiden auttamisesta. Rahankeräys hyväntekeväisyyteen isossa ryhmässä tuntuu talkoohenkiseltä yhdessä tekemiseltä, jolla on hyvä tarkoitus.

– Elämässä usein paras mieli tulee, kun pääsee antamaan yhteisölleen hyvää.

Tänä vuonna tavoitteena on lahjoittaa Hurstinavulle kunnianhimoiset 25 000 euroa. 

– Halutaan Metallican pojat päihittää, Kasanen sanoo.

Yhdysvaltainen metallimusiikkiyhtye antoi Hurstinavulle 25 000 euron lahjoituksen vuonna 2018.

Jotta tavoitteeseen päästään, vetoaa Kasanen muiden suurten Facebook-ryhmien ylläpitäjiin, jotta he pistäisivät keräyksen pystyyn myös niissä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat