Mainos

Miestä hakattiin Helsingin yössä - Anneli Auerin rikoskumppani meni väliin

Anneli Auerin rikoskumppani todisti tänään Helsingin käräjäoikeudessa käsitellyssä raa'assa pahoinpitelyjutussa.

Turun käräjäoikeus tuomitsi kesällä Jens Kukan kymmenen vuoden vankeuteen lapsiin kohdistuneista törkeistä seksuaalirikoksista. Tänään on hän oli kuitenkin todistajan asemassa.

Toisin kuin aiemmin oli suunniteltu, häntä ei kuultu tänään paikan päällä käräjäoikeudessa, vaan puhelimitse vankilasta käsin.

Pahoinpitelyjutun tapahtumat liittyvät aikaan ennen Kukan vangitsemista. Hän on ammatiltaan taksikuski. Aamuyöllä 19. kesäkuuta vuonna 2011 hän oli ajamassa vuoroaan Espoosta Helsingin keskustaa kohden.

Punavuoressa Albertinkadulla hän näki kahden miehen pahoinpitelevän kolmatta. Hän pysäytti taksinsa ja meni väliin.

– Huomasin tilanteen, missä kaksi miestä pahoinpitelee yhtä. Avasin etuikkunan ja huusin, että soitan poliisin.

Tällä ei kuitenkaan Kukan kertoman mukaan ollut vaikutusta. Kaksikon pahoinpitelemältä maassa makaavalta mieheltä tuli verta kasvoista, ja hän oli silminnähden paniikissa tilanteesta, Kukka kertoi.

– Soitin auton torvea. Oli tyhjä katu, aivan hiljainen aamuyön aika. Toinen pahoinpitelijöistä katsoi autoani ja totesi, että se on vain taksi, ja jatkoi tekoaan. Hän otti askeleen taakse ja yritti potkaista uhria päähän. Ihan täysillä.

Kukka kertoi ajaneensa auton tämän jälkeen sivummalle ja ottaneensa mukaan kumipampun, joka hänellä on kertomansa mukaan autossa aina mukana. Se kädessä hän käskytti pahoinpitelijöitä lopettamaan. Kaksikko perääntyikin, jolloin Kukka pyysi pahoinpitelyn uhria nousemaan ylös ja astumaan suojaan selkänsä taakse.

Syyttäjän mukaan Kukan todistus oli jutussa merkittävässä roolissa. Kukka itse uskoo, että ilman hänen väliintuloaan uhrille olisi saattanut käydä hullusti.

– Siinä olisi voinut käydä uhrille oikein huonostikin. Minun puuttumiseni esti, ettei uhri vammautunut oikein vakavastikin. Se oli jo sen verran rajua, se nyrkillä lyöminen.

Pahoinpitelyllä oli myös toinen todistaja, Albertinkadulla asunut mies, jonka kertomus oli Kukan kertomuksen kanssa suurelta osin yhtenevä.

Kihlakunnansyyttäjä Mikko Larkia vaatii kahdelle nuorelle miehelle kahdeksan kuukauden ehdollista vankeutta teosta. Miehet itse katsovat, että kyseessä oli itsepuolustus. Käräjäoikeus antaa jutussa tuomionsa ensi viikolla.

Jens Kukan ja Anneli Auerin seksuaalirikossyytteet ovat menossa vielä hovioikeuden käsiteltäväksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.