Mainos

Mieskultturin päivä lähenee

Mieskulttuuripäivien yhdeksi aiheeksi on valittu työn ja perheen yhteensovittaminen. Valtakunnallinen mieskulttuuritapahtuma Mitä kuuluu Väinö? järjestetään Tampereella kolmannen kerran.
-Teemana on siis tällä kertaa mies ja työ, ja erilaisia teemoja varmasti riittää vastakin, uskoo järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jouni Kempe. Kempe itse on parhaillaan tauolla työelämästä koti-isänä. -Sen olen huomannut, että kotona on aika lailla työtä, hän huomauttaa. Alustajiksi on kutsuttu mm. rovasti Matti Kuronen ja psykologi Pekka Sauri. Esillä ovat niin työttömyyden miehille tuomat pulmat kuin miesten ja naisten työnjakokin. -Sukupuolten välinen ymmärrys lisääntyy muun muassa sitä kautta, että ei ole niin yksipuolisesti miesten ja naisten töitä, arvioi paneelikeskustelua johtamaan lupautunut Hannu Sepponen.

Nyky-Suomessa suunta näyttää kuitenkin olevan pikemminkin päinvastainen: miehet hupenevat opettajakunnasta ja sosiaalialalta, ja samaan aikaan naisten tie teknisiin ammatteihin on edelleen kivinen. Ensimmäisillä mieskulttuuripäivillä vuonna 1997 yritettiin nostaa esiin kaikkea mahdollista aiheeseen liittyvää, ja järjestäjien hämmennykseksi paikalle tuli suunnilleen yhtä paljon naisia kuin miehiäkin. Toisella kertaa taas teemana oli seksuaalisuus, ja osanottajakunta oli miehisempää.

Mieskulttuuritapahtuma pidetään kulttuurikeskus Telakalla 15.-16. lokakuuta. Alustusten ja keskustelujen lisäksi tarjolla on musiikkia ja muuta kulttuuriohjelmaa. Tapahtuman järjestävät Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan Tanen miesjaosto, SAK:n Tampereen paikallisjärjestö, Tampereen kaupungin kulttuuritoimi, Tampereen ev-lut. seurakunnat sekä mm. miesten keskusteluryhmistä tunnetut järjestöt Miessakit ry ja Kulminaatio ry.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.