Mainos

Mies tuomittiin kymmenistä lapsiin kohdistuneista seksirikoksista

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 56-vuotiaan miehen kymmenistä erilaisista lapsiin kohdistuneista hyväksikäyttörikoksista. Miehen uhriksi joutui parikymmentä 12-17-vuotiasta tyttöä.

Oikeus tuomitsi 56-vuotiaan Ilkka Kurosen kolmen ja puolen vuoden mittaiseen vankeuteen.

Tuomio tuli muun muassa kymmenestä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kymmenestä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta, lapsipornon hallussapidosta ja levittämisestä sekä useista onnistuneista ja epäonnistuneista seksin ostoista nuorilta.

Oikeus määräsi miehen heti vangittavaksi.

Uhrit olivat tekohetkillä 12–17-vuotiaita tyttöjä. Uhreja oli kaikkiaan 18.

Tuomion saanut mies tutustui tyttöihin internetin keskustelupalstoilla. Hän oli pyytänyt tyttöjä lähettämään hänelle kuvia heistä vähäpukeisena tai heidän ukupuolielimestään. Osa uhreista oli lähettänyt miehelle kuvia tai välittänyt kuvaa itsestään web-kameran välityksellä.

Oikeuden mukaan mies oli lisäksi tarjonnut uhreille rahaa ja alkoholia sukupuoliyhteydestä kanssaan.

Miehen hallusta oli löytynyt yli 400 kuvaa tai kuvatallennetta, joissa uhreja tai muita alle 18-vuotiaita nuorempia oli esitetty sukupuolisiveellisyyttä loukkaavalla tavalla.

Mies joutuu maksamaan uhreille 31 000 euron suuruiset vahingonkorvaukset.

Tuomiossa otettiin huomioon tekojen luonne ja suuri määrä. Oikeuden mukaan mies kuitenkin edisti rikoksen selvittämistä ja on hakeutunut terapiaan saadakseen apua.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.