Mainos

Mies jumissa raiteilla - sivullinen pelasti junan alta viime hetkellä

Sivullisen ripeä toiminta pelasti junan kiskoilla autossa istuvan nuoren miehen hengen Pyhäjärven asemalla viime yönä. Aseman lähellä asunut nainen kiskoi miehen autosta ulos juuri ennen kuin juna törmäsi autoon.

Poliisi sai puolen yön jälkeen ilmoituksen, että henkilöauto on jäänyt junaraiteille kiinni Pyhäjärven asemalla, eikä kuljettaja autoineen pääse omin avuin pois. Heti tämän jälkeen tuli tieto, että autoon oli törmännyt tavarajuna.

Poliisi meni paikalle, jolloin selvisi, että lähellä asemaa asuva nainen oli kuullut asuntonsa lähistöltä kovaa auton kaasutusääntä ja mennyt katsomaan. Hän näki raiteilla auton, jonka ratissa istui nuori mies. Nainen ilmoitti asiasta hätäkeskukseen.

Hetkeä myöhemmin hän havaitsi Iisalmen suunnasta tulevan junan ja yritti saada miehen ensin puhumalla autosta pois, mutta kun se ei onnistunut, oli nainen vetänyt miehen autosta ulos saaden tämän asemalaiturille juuri ennen kuin tavarajuna törmäsi henkilöautoon. Henkilöauto kulki junan keulassa yli 200 metriä ennen junan pysähtymistä ja murskaantui täysin. Pelastuslaitos raivasi raiteelta auton jäännökset pois.

Poliisin mukaan nuori Pohjois-Savosta kotoisin oleva nuori mies puhalsi mittariin lähes kolme promillea. Mies ei osannut selvittää tapausta alustavasti juuri ollenkaan. Miehellä ei ollut ajokorttia.

Tapausta tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Miestä odottaa iso lasku äkkijarrutuksesta aiheutuneista vaurioista veturille, vaunuille ja aseman vaihteille.

Poliisin mukaan mies olisi menehtynyt kolarissa ilman naisen neuvokasta toimintaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.