Mainos

Tekeekö kumppanisi sotkeminen tai siivousintoilu sinut hulluksi? Näin saat suhteenne toimimaan

Siivousfriikin kanssa eläminen voi olla rankkaa, mutta samalla tavalla haasteita aiheuttaa sotkuisen kumppanin sietäminen! 

Ärsyttävätkö kumppanin kupit, teepussit ja likaiset sukat? Siivousfriikin kanssa eläminen voi olla rankkaa, mutta samalla tavalla haasteita aiheuttaa sotkuisen kumppanin sietäminen!

Huffington Postin Brittany Wong haastatteli avioliittoihin keskittyneitä terapeutteja siitä, miten kahden täysin erilaisen siivoajan suhteen saa toimimaan.

Tee kompromissi

Kodin taistelut kannattaa valita tarkkaan. Onko jokaviikkoinen ”unohdit taas vaihtaa vessapaperirullan” -nalkutus todella sen arvoista?

Keskittykää löytämään kultainen keskitie asunnon siisteyden suhteen. Kun jostakin sitten on sovittu, siitä täytyy pitää kiinni. Siivousintoilija ei saa tehdä kumppaninsa siivousta uudelleen, jos kumppanin siisteystaso ei ylety hänen korkeisiin standardeihinsa. Tee se itse tai pyydä kumppania tekemään se – ja tyydy hänen kättensä jälkeen!

Yritä edes

Yritä tehdä kumppanillesi mieliksi. Asiaa kannattaa ajatella näin: jos jokin asia, kuten kupin vieminen keittiöön, on sinulle yhdentekevää, mutta kumppanillesi hyvin tärkeää, etkö voi viedä kuppia hänen vuokseen? 

Haluat saarnata, mutta älä tee sitä

Siinä, missä sotku ahdistaa yhtä, jatkuva siivous voi tehdä toisen olon huonoksi. Miltä tuntuisi, jos kumppani väittäisi sinua pakkomielteiseksi siivousfriikiksi? Älä saarnaa sotkuiselle kumppanille!

Vaikka ”konmaritus” ja kodin tyhjentäminen turhasta tavarasta ovat trendikkäitä harrastuksia, eivät vaatteensa tuoleille tai lattialle levittelevät ihmiset silti ole moraalisesti huonompia ihmisiä! 

0:40

Anna sotkijalle sotkuhuone

Jos sotkussa viihtyvällä kumppanilla on oma työhuone, hän saa toimia siellä parhaaksi näkemällään tavalla. Jos talosta ei irtoa erillistä huonetta, kaappi tai laatikko voi piilottaa tavara- tai paperivuoren sisäänsä. Siivoaminen ei ole henkilökohtainen loukkaus, vaan yhteisen kodin pitämistä siistinä.

Listaa kotityöt kalenteriin

Kun kotityöt ovat ylhäällä ja koko perheen nähtävissä, jokainen voi päättää, milloin hoitaa oman osuutensa. Kalenteri voi olla sähköinen tai vaikkapa Google docsissa.

Vitsaile

Jos tilanne ärsyttää, huumori keventää. Toisen ominaisuuksien hyvätahtoinen piikittely ja yhteiset vitsit tilanteesta auttavat jaksamaan. Kannattaa muistaa, etteivät yhteiset vitsit ole sama asia kuin kumppanin nolaaminen ”pieni sikapossuni” -kommenteilla sukujuhlissa.

Ihmistä ei voi muuttaa

Jos kumppani ei muuta tapojaan, tappio kannattaa tunnustaa ajoissa: mikäli hän vielä kuuden avioliittovuoden jälkeen jättää avatut kirjekuoret keskelle pöytää, hän ei luultavasti aio muuttua.

Muista, että rakastat

Jos kumppani rakastaa, hoitaa lapsia, tekee ostokset, pesee auton ja kuuntelee huoliasi, hänelle kannattaa antaa anteeksi olohuoneen lattialle jääneet likaiset sukat.

2:14

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.