Mainos

Mielenosoittajat saartoivat Meksikon pörssin

Vasemmiston presidenttiehdokas Andres Manuel Lopez Obrador ei suostu vieläkään hyväksymään vaalitappiotaan. Mielenosoitukset jatkuvat Mexicossa jo viidettä päivää.

Tuhannet vasemmistolaiset mielenosoittajat saartoivat Mexicon pörssin rakennuksen eilen. Kaupankäynti pörssissä ei saarrosta huolimatta pysähtynyt, mutta tunteet kuumenivat viidettä päivää jatkuvissa mielenosoituksissa.

Mielenosoittajat ovat liikkeellä heinäkuussa presidentinvaalit hävinneen vasemmistoehdokas AndresManuel Lopez Obradorin puolesta. Vain 0,58 prosenttia vähemmän ääniä saanut Obrador on syyttänyt vaalien voittajaa, konservatiiviehdokas Felipe Calderonia, vilpistä.

Obrador yllytti kannattajiaan viime sunnuntaina miehittämään Meksikon pääkaupungin keskustan, kunnes kiistanalaisen vaalin äänet lasketaan uudelleen. Mielenosoituksissa on ollut jopa 700 000-1 000 000 ihmistä, ja kaupungin liikenne on joutunut kaaokseen.

Päätös äänten uudelleenlaskemisesta on tehtävä ennen kuun loppua. EU:n vaalitarkkailijat eivät ole havainneet vaalissa vilppiä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.