Miehelle yritettiin myydä seksiä kolmesti 200 metrin matkalla Helsingissä

MTV Uutisiin yhteydessä ollut mies oli torstain ja perjantain välisenä yönä matkalla baarista kotiin.

Matkalla Helsingin Annankadulta Mannerheimintielle kolme eri ulkomaalaisen oloista naista yritti myydä hänelle seksiä. Miehen mukaan hän ei ollut aiemmin törmännyt vastaavaan, vaikka on viettänyt paljon aikaa pääkaupungin yöelämässä. 

MTV Uutiset kysyi Helsingin poliisilaitoksen rikosylikonstaapelilta Kenneth Erikssonilta, onko prostituutio yleistymässä Helsingin kaduilla.

– Sinänsä tilanne ei ole muuttunut, vaikka tällaiset tapahtumat varmasti kyseistä henkilöä ihmetyttivät. Helsingin keskustassa ja Kallion Aleksis Kiven kadulla on useampia vuosia toiminut kymmenkunta naista, jotka tarjoavat maksullista seksiä. 

– Siinä ovat melkein samat henkilöt koko ajan. Enimmäkseen naisia Venäjältä, Baltiasta ja Afrikan maista. 

"Kevät tulee ja kelit lämpenevät"

Eriksson kuitenkin muistuttaa, että Suomessa 95 prosenttia maksullisesta seksistä myydään edelleen neljän seinän sisällä. 

– On esimerkiksi muutamia baareja, joissa tätä tapahtuu. Ne, jotka käyvät niissä paikoissa, ovat siitä tietoisia. Mutta niin sanottu tavallinen kansalainen törmää tähän yleensä kadulla.

Poliisin tietojen mukaan Helsingin kaduilla seksiä myyvät naiset ovat itsenäisiä yrittäjiä, joista monella on oleskelulupa Suomeen tai muuhun EU-maahan.

– Useimmat seksiä myyvät afrikkalaiset naiset eivät ole tulleet tänne suoraan Afrikasta, vaan heillä on oleskelulupa esimerkiksi Ranskaan, Italiaan tai Espanjaan, Eriksson toteaa.

Erikssonin mukaan katuprostituutio on Helsingissä edelleen melko vähäistä, vaikka se on tietyillä alueilla välillä näkyvämpää. 

– Kevät tulee ja kelit lämpenevät. Silläkin on vaikutuksensa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja