Mainos

Microsoft suunnittelee älykellojen tuomista markkinoille

Amerikkalaisen ohjelmistojätin Microsoftin hallituksen puheenjohtaja Bill Gates kertoi viime yönä Suomen aikaa, että yhtiö suunnittelee älykellojen tuomista markkinoille. Gatesin mukaan markkinat Microsoftin rannekelloille olisivat valtavat.

-Jos saamme 5 tai 10 prosenttia ihmisistä, joilla on rannekello, se on valtava, valtava luku, Gates sanoi uutistoimisto Reutersin haastattelussa Las Vegasissa, jossa on käynnistymässä suuri kulutuselektroniikkanäyttely.

Gatesin mukaan rannekello on ainoa laite, jota ihmiset kantavat aina mukanaan.

Microsoftin ohjelmistoja pyörittävä rannekello olisi yhteydessä ulkomaailmaan Microsoftin varaamaan radiotaajuuden kautta. Kellojen lähtöhinnaksi on suunniteltu 150 dollaria, mikä on suurin piirtein saman verran euroissa.

Microsoft on pyrkinyt laajentamaan toimintaansa liikkuviin laitteisiin perinteisistä mikrotietokoneista, joiden ohjelmistoja se hallitsee. Vastassaan sillä on mm. Nokia, joka hallitsee matkapuhelinmarkkinoita.

Älykellojen ohella Microsoftin tähtäimessä ovat matkapuhelimet, kämmentietokoneet, autotietokoneet ja monet muut liikkuvat laitteet.

Gates kertoi Microsoftin tuovan markkinoille jo tänä vuonna myös uuden liikkuvan medialaitteen, joka mahdollistaa videotasoisen televisiokuvan katselemisen.

Microsoftin ohjelmia Suunnon rannetietokoneisiin

Amer-yhtymän omistama Suunto on aloittanut tuotekehitysyhteistyön Microsoftin kanssa, Amer kertoi tänään. Tavoitteena on käyttää Microsoftin teknologiaa Suunnon urheilurannetietokoneissa.

Yhteistyö tähtää siihen, että Suunto toisi markkinoille tämän vuoden lopulla uusia rannetietokoneita, jotka vastaanottaisivat tekstiviestejä ja käyttäjän määrittelemiä tietoja Internetistä. Tiedonsiirrossa käytettäisiin radiotaajuuksia. Uudet rannetietokoneet on tarkoitettu Pohjois-Amerikan markkinoille, sillä Microsoftilla on radioaaltoihin perustuva lähetysjärjestelmä sadassa suurimmassa kaupungissa Yhdysvalloissa ja Kanadassa.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.