Mainos

Metsolta positiivinen tulosvaroitus

Yhtiön mukaan alkuvuoden liikevoitto on yli 50 miljoonaa euroa, kun viime vuonna vastaavan ajan tulos oli tappiollinen.

Konepajakonserni Metson ensimmäinen vuosineljännes on sujunut selvästi viime vuotta paremmin. Yhtiön mukaan tammi-maaliskuun liikevoitto on yli 50 miljoonaa euroa, kun viime vuonna vastaavan ajan tulos oli tappiollinen.

Metson suurimman liiketoimintaryhmän, paperikoneita tekevän Metso Paperin liikevoitto on niin ikään parantunut. Myös kivenmurskauslaitteita valmistava Metso Minerals ja Metso Automation paransivat alkuvuonna kannattavuuttaan selvästi vuodentakaiseen verrattuna.

Metso-konsernin viime vuoden liikevaihto oli noin neljä miljardia euroa, ja sen osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä. Metson myönteinen tulosvaroitus kiihdytti osakkeen kauppaa tänään Helsingissä. Metson osake nousi kymmenen vaihdetuimman osakkeen listalla neljänneksi ja osakkeen hinta kohosi prosentin 13,70 euroon.

Metso kertoi myös, että Metso Drivesin myynnistä toteutunut noin 18 miljoonan euron myyntivoitto kirjataan vuoden toiselle neljännekselle. Metso julkaisee osavuosikatsauksensa keskiviikkona 27. huhtikuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.