Mainos

Metso myy puolikkaansa Scan-Autosta Scanialle

Metallikonserni Metso on myymässä 50 prosentin osuutensa Scan-Autosta ruotsalaiselle Scanialle, joka omistaa jo ennestään Scan-Auton toisen puolikkaan. Kauppahinta on 135 miljoonaa markkaa.

Scan-Auto maahantuo ja markkinoi Scanian kuorma- ja linja-autoja ja toimii myös henkilöautojen vähittäiskauppiaana Suomessa. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 1,8 miljardia markkaa ja sen palveluksessa on 760 henkilöä.

Scania puolestaan on maailman johtavia raskaisiin kuljetuksiin tarkoitettujen kuorma-autojen ja linja-autojen sekä teollisuus- ja laivamoottoreiden valmistajia. Sen liikevaihto oli viime vuonna 28,4 miljardia markkaa.

Valmetin ja Rauman fuusiosta syntynyt Metso on valinnut liiketoiminta-alueikseen kuitu- ja paperiteknologian, automaatio- ja säätöteknologian sekä koneteknologian, joiden yhteyteen autokauppa ei suoranaisesti liity. Scanian strategiana taas on vahvistaa ja kehittää myynti- ja huoltoverkostoa Euroopassa. Lopullinen kauppasopimus vaatii vielä Metson ja Scanian hallitusten hyväksynnän.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.