Mainos

Metsäteollisuustuotteiden vienti alkuvuonna 14 miljardia

Metsäteollisuustuotteita vietiin tammi-maaliskuussa 14,1 miljardin arvosta. Edellisen vuoden alkuun verrattuna viennin arvo kasvoi kaksi prosenttia. Tiedot ovat peräisin Metsäntutkimuslaitoksen tuoreista tilastoista.

Metsäteollisuustuotteiden osuus Suomen kokonaisviennistä oli vajaa kolmannes. Metsätuotteiden viennin arvo on noussut muun viennin arvoa hitaammin.

Eniten vienti on lisääntynyt sahatavarassa, jonka viennin määrä kasvoi 12 ja arvo 28 prosenttia. Massa- ja paperiteollisuuden vientimäärät kasvoivat viime vuoden alkuun verrattuna, mutta vientihinnat laskivat. Metsäteollisuustuotteita tuotiin Suomeen tammi-maaliskuussa 0,9 miljardilla.

Raaka- ja jätepuuta tuotiin 1,8 miljoonaa kuutiota, missä on vähennystä liki kymmenesosa. Tuonnin supistuminen johtuu lehtipuusta: sen tuonti väheni 28 prosenttia. Havupuun tuonti sen sijaan kasvoi reilusti ja vuoden ensimmäisellä neljänneksellä havupuuta tuotiin Suomeen hieman lehtipuuta enemmän.

Hakkuumäärät laskivat toukokuussa

Markkinapuun hakkuumäärät laskivat toukokuussa. Puuta hakattiin kaikkiaan 2,6 miljoonaa kuutiota, mikä on 18 prosenttia keskimääräistä toukokuuta vähemmän. Viime vuoden toukokuuhun verrattuna vähennystä oli kolme prosenttia.

Metsäntutkimuslaitoksen tilastojen mukaan etenkin tukkipuun hakkuut supistuivat. Tukkipuuta hakattiin 1,3 miljoonaa kuutiota. Kuitupuun hakkuumäärät pysyivät viime vuoden toukokuun kaltaisina 1,3 miljoonassa kuutiossa.

Yksityismetsistä kertyi puuta toukokuussa yhteensä 2,2 miljoonaa kuutiota. Määrä on kolme prosenttia viime vuotista suurempi, mutta keskivertolukuihin nähden selvästi pieni. Niin metsäteollisuusyhtiöiden kuin Metsähallituksen metsistä puuta hakattiin toukokuussa vain 0,2 miljoonaa kuutiota.

Markkinapuulla tarkoitetaan kaikkea kotimaista raakapuuta, joka on hankittu teollisuuden käyttöön ja vientiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.