Mainos

Metsäliiton Oksanen: Kotimainen vaihtoehto ei kaatunut Metsäliittoon

Metsäliitto-Yhtymän pääjohtaja Antti Oksanen kiistää, että kotimainen vaihtoehto metsäteollisuuden yhdistymisessä olisi kaatunut Metsäliiton haluttomuuteen.

Koskinen sanoo Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa perjantaina, että keskusteluja asiasta käytiin yleensä Metsäliiton aloitteesta ja niissä tuotiin esille valmius etsiä erilaisia ratkaisumalleja.

-Mitään todellisia neuvotteluja ei meidän kanssamme käyty, vaikka sellaisiin usein ja selvästi pyrimme. Hinnoista ei puhuttu eikä kompromisseja päästy etsimään, Keskustelu oli hyvin periaatteellista, ja yleensä meille vain todettiin, että palataan myöhemmin asiaa, Oksanen kertoo.

Kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäki on vakuuttanut, että kotimainen yhdistymisvaihtoehto selvitettiin, ennen kuin valtion omistaman Enson ja ruotsalaisen Storan yhdistämisestä päätettiin. Kalliomäki kertoi eduskunnan Stora-Enso-keskustelussa, että valtiovalta tähysi ensiksi Metsäliiton omistamaan Metsä-Serlaan. Kalliomäen mukaan keskusteluja käytiin kolme vuotta, mutta varsinaisiin neuvotteluihin asti ei koskaan edetty eikä se johtunut valtiosta, vaan vastapuolesta. Oksasen mielestä kotimaisen metsäjätin synnyttämisellä olisi turvattu paremmin investoinnit kotimaahan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.