Mainos

Metroaseman tunnelireiät saattavat jäädä ikuiseksi mysteeriksi

Helsingin Rautatientorin viime päivien tapahtumat ovat saaneet asiaa vierestä seuranneet maallikot yhä ymmyrkäisemmiksi. Miten on mahdollista, että kaksi timanttiporalla operoitua ja miehen mentävää reikää on jäänyt huomaamatta näin keskeisellä paikalla?

Ihmeissään on myös Helsingin Veden toimitusjohtaja Jukka Piekkari.

- Kieltämättä itsekin olemme tilannetta ihmetelleet. Tämä on nyt kuitenkin fakta ja tästä täytyy mennä eteenpäin.

Mitään uutta tutkimuksissa ei toistaiseksi ole selvinnyt.

- Tiedämme vain, että sellaiset reiät siellä ovat. Ei ole tietoa, milloin ne ovat ilmestyneet, ja ovatko ne kenties useita kymmeniä vuosia vanhoja. Jos ne ovat vuosikymmenien takaisia, on vaikea edes mistään arkistoista tietoja tekijästä tai päätöksestä löytää.

Piekkari huomauttaa, että vesivahinko olisi voinut tapahtua myös ilman tunnelin reikiä.

- Se ei ole mitenkään poissuljettua, koska vettä tuli niin paljon ja niin kovalla voimalla. Ei ole kuitenkaan olennaista, mistä reiät ovat ilmestyneet. Tärkeintä on saada minimoitua vahingot ja estettyä lisävahingot.

Piekkari kiistää, että Helsingin Vesi olisi yksinään vastuussa tilanteesta.

- Ei tämä ole niin yksiselitteistä. Helsingin Vesi on toki vastuussa itse putkistaan, mutta tila on monimutkainen ja siellä on useita toimijoita.

Myös vahinkojen selvittely on paljastunut melkoiseksi ruljanssiksi. Piekkari, kuten ei myöskään HKL:n toimitusjohtaja Matti Lahdenranta, osannut tarkkaan kertoa, mitkä kaikki tahot selvitystyötä rautatieasemalla tekevät.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.