Mainos

Meteorologi: Ensimmäinen syysmyrsky, lunta ja yöpakkasia?

Sää kylmenee ensi viikon alkuun mennessä etelässä jopa kymmenellä asteella. Ensilumi on mahdollinen Lapissa jo sunnuntaina, alkuviikolla ehkä myös keskisessä Suomessa. Myös tuuli voimistuu.

Kylmä rintama tuo lauantaina paikoin ajoittaista vesisadetta Lappiin, etelämpänäkin on pieni sadekuurojen riski. Lounaasta virtaa vielä lämmintä ilmaa niin, että Etelä- ja Keski-Suomessa ollaan yhä 15-20 asteen lukemissa. Lapissa lämpötilat ovat jo monin paikoin alle kymmenessä asteessa.

– Sunnuntaina sää muuttuu sateisemmaksi myös maan etelä- ja keskiosassa ja pieni ukkosenkin mahdollisuus on. Lämpötila kohoaa vielä etelärannikolla ja kaakossa parhaimmillaan 20 asteen lähelle, mutta keskisessä Suomessa viilenee jo. Lapissa osa sateista tulee räntänä ja mahdollisesti loppuvaiheessa lumena, joten maa saattaa hetkellisesti muuttua valkoiseksi, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Matalapaineen jälkipuolella tuuli voimistuu selvästi jo sunnuntai-iltana.

– Läntisillä merialueilla ensimmäinen syysmyrsky on mahdollinen maanantaina. Myös sisämaassa tuuli on puuskissa voimakasta alkuviikolla. Sadealueen viimeiset sateet voivat tulla alkuviikolla osin lumena keskisessä Suomessa ja muun muassa Pohjois-Karjalassa, sanoo Markus Mäntykannas.

Selkeillä alueilla voi alkuviikon öinä olla pakkasta lännessä ja pohjoisessa. Pohjoisessa pakkasta voi olla jo 5-10 astetta, ehkä viikon keskivaiheen öinä keskisessäkin Suomessa. Keskiviikon vastaisena yönä pakkanen on mahdollista selkeillä alueilla koko maassa.

– Ensi viikon loppupuolen ennuste on vielä hyvin epävarma, mutta on viitteitä epävakaisesta, tuulisesta ja lämpenevästä säästä. Suomi kuuluu matalapaineiden reitille, mutta ei ole selvää, kuinka eteläistä reittiä matalapaineet kulkevat. Kesäisiä päiviä ei enää tämän hetken ennusteissa ole kuitenkaan näköpiirissä, joten nyt on viimeinen mahdollisuus nauttia lähes 20 asteen lukemista, toteaa Markus Mäntykannas.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä ennuste ensi viikolle ja alta viikonlopun alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.