Mainos

Metallijätit perustavat yhteisyrityksen

Rautaruukki, Wärtsilä ja ruotsalainen SKF siirtävät terästuotantoaan yhteisyritykseen. Sitova sopimus yhtiöstä on tarkoitus allekirjoittaa kesällä.

Rautaruukki, Wärtsilä ja ruotsalainen SKF yhdistävät pitkien terästuotteidensa tuotannon. Yhdistymisellä haetaan säästöjä sekä johtavaa asemaa Euroopan markkinoilla.

Rautaruukin, Wärtsilän ja SKF:n yhteisen tiedotteen mukaan uuden yhtiön asiakkaat ovat kuulalaakeriteollisuudessa, autoteollisuudessa ja muualla konepajateollisuudessa. Uusi yritys tuottaa vuodessa terästuotteita noin 2 miljoonaa tonnia ja työllistää näillä näkymin 5200 ihmistä.

Rautaruukki omistaa yhtiöstä 47 prosenttia, SKF 26,5 prosenttia ja Wärtsilä 26,5 prosenttia. Toimitusjohtajaksi nimitetään Rautaruukin tytäryhtiön Fundian nykyinen toimitusjohtaja Jarmo Tonteri.

Rautaruukin toimitusjohtajan Sakari Tammisen mukaan erikoisosaamisen yhdistäminen on kannattavaa.

- Mielestämme tässä on erinomainen teollinen logiikka. Me näemme, että tällä yhteenliittymisellä siitä on löydettävissä merkittävät kustannuspohjaiset synergiat.

Suomesta uuteen yhtiöön siirtyvät Rautaruukin Dalsbrukin ja Koverharin tehtaat sekä Wärtsilän Imatra Steel. Yhtiön kotipaikka on Helsingissä ja pääkonttori Tukholmassa. Yhtiön tuotantolaitokset sijaitsevat 18 paikkakunnalla, kuudessa eri maassa.

(MTV3)

(Kauppalehden talousuutiset 17.02.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.