Mestarien liigan topit ja flopit: Mitä Cristiano Ronaldo edellä, sitä Lionel Messi perässä

MTV Urheilun toimitus listaa jalkapallon Mestarien liigan tämän viikon onnistujat ja epäonnistujat.

Mestarien liigan loputkin puolivälieräjoukkueet saatiin selville. Juventus paineli jatkoon Atletico Madridia vastaan yhteismaalein 3–2, ja Manchester City tyrmäsi Schalken yhteisluvuin 10–2. Liverpool kukisti puolestaan Bayern Münchenin yhteismaalein 3–1 ja FC Barcelona Lyonin osumin 5–1.

TOPIT

Cristiano Ronaldo

Jos joku ei vielä tiennyt, kerrotaan se nyt: Cristiano Ronaldo on suurten hetkien mies. Juventus oli avausosaottelun 0–2-tappion jälkeen sillassa rautaisesta puolustuksestaan tunnettua Atletico Madridia vastaan. Tässä kohtaa esiin astui voittaja: muuan portugalilaistähti otti joukkueensa reppuselkään ja puski ensin kaksi maalia, minkä jälkeen hän täydensi hattutempun rankkarilla. Ronaldon tripla siivitti Juventuksen 3–0-kotivoittoon ja puolivälieriin yhteismaalein 3–2.


Manchester City

Kunniaa ansaitsevat jatkopaikastaan myös Liverpool ja ylipäätään englantilaisjoukkueet, joita on puolivälierissä kaikkiaan neljä. Mutta Cityn temppu Schalkea vastaan on oma lukunsa. 7–0-kotivoitto ja otteluparin yhteislukemat 10–2. Mestarien liigan neljännesvälierissä. Manchester City teurasti saksalaisvastustajansa kotonaan pelillisesti ja tuloksellisesti tavalla, jota ei kuuluisi nykypäivänä kilpailun tässä vaiheessa enää nähdä.

7–0-kotivoiton kuusi eri maalintekijää kertovat omaa pienoiskieltään siitä ratkaisijakaluston laajuudesta ja kollektiivin voimasta, jolla Pep Guardiolan luotsaama mahtijoukkue operoi. City ei ole jonkun yksittäisen pelaajan tai kaksikon varassa.


Lionel Messi

Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin suoritusten vertailu tarjoaa yleisölle sen kaipaamaa viihteellistä stimulointia Mestarien liigan kierroksesta toiseen. Kun toinen räväyttää, odotetaan toisen "vastausta". Kyseinen vastine oli jälleen kerran kelpo tavaraa: Ronaldon iskettyä ensin Atletico Madridia vastaan hatullisen Messi naputti 5–1-voitossa Lyonia vastaan kaksi häikäisevää maalia ja tarjosi kaksi alustusta. Superkaksikko on valmis, kun kummankin taival jatkuu kohti puolivälieriä.


FLOPIT

Schalke

Se oli nähtävissä. Schalke ei nousisi taivuttuaan avausosassa kotonaan loppuminuuteilla 2–1-johdosta äärimmäisen kitkerään 2–3-tappioon. Mutta toisen osaottelun 0–7-tappio oli anteeksiantamaton, olkoonkin että Cityn pelaajamateriaali on Schalkeen nähden toiseen potenssiin. Manchesterilaiset repivät kotonaan Schalken puolustuspakan muitta mutkitta hajalle – tai on kohteliasta puhua edes pakasta, kun alakerta on ollut vietävissä kuin repaleinen kuoriämpäri.


Bayern München

Mitä Bayern München tarjoili neljännesvälierien toisessa osaottelussa kotonaan Liverpoolia vastaan? Esitys oli kokonaisuudessaan valju ja jo ensisävelet olivat kuvaavat: maalivahti Manuel Neuer töpeksi höntyilyllään, josta Sadio Mané rankaisi armotta maalin muodossa. Bayern pääsi tasoihin Joel Matipin omalla maalilla, mutta osuma jäi kosmetiikaksi. Pisteet myös Liverpoolin säntilliselle puolustukselle, joka piti Bayernin nuhteessaan, mutta huolestuttavaa on se, että saksalaisilta ei löytynyt jatkopaikan havitteluun minkäänlaista kirivaihdetta. Spekulaatiot päävalmentaja Niko Kovačin tulevaisuudella saavat yhä tujumpaa tuulta purjeisiinsa. 


Mestarien liigan puolivälieräparit arvotaan perjantaina kello 13. Suora lähetys C More Sport 2:lla ja cmore.fissä.

Lue myös:

    Uusimmat