Mestarien liigan topit ja flopit: Välähdyksiä Jari Litmasesta – Ajaxin kultakimpale teki jotain, mihin suomalaislegendakaan ei yltänyt

MTV Urheilun toimitus listaa jalkapallon Mestarien liigan kierroksen jälkeen viikon onnistujat ja epäonnistujat.

Tiistaina ja keskiviikkona ratkesi Mestarien liigan neljä ensimmäistä puolivälieräjoukkuetta. Ajax rynnisti Real Madridin yli sensaatiomaisella 4-1-vierasvoitolla, Tottenham jatkoi kilpailussa 1-0-voitolla Dortmundin kustannuksella, Manchester United venyi ihmeeseen 3-1-vierasvoitolla PSG:stä ja Porto varmisti jatkopaikan 3-1-jatkoaikavoitolla AS Romasta

Kierroksen kunkku löytyi Ajaxin miehistöstä. 

TOPIT

Dusan Tadic

Ajaxin serbialaishyökkääjän Real-ottelun kaltaista esitystä ei nähdä Mestarien liigassa edes vuosittain. Maalin ja kahden maalisyötön Tadic, 30, piti Realin tähtiä pilkkanaan ja johdatti Ajaxin upeaan 4-1-voittoon ja puolivälieriin osumin 5-3. Ranskalaislehti L'Equipe arvioi Tadicin illan täyden kympin arvoiseksi. Sehän on tietysti vain yhden lehden antama kouluarvosana, mutta kun lisätään, että L'Equipe on jakanut vuodesta 1988 lähtien vain kymmenen täydellistä arvosanaa (joukossa muun muassa Oleg Salenko, Neymar ja Lionel Messi kahdesti), Tadicin suoritus saa viitekehyksen.

Jari Litmasta ei koskaan tuolla listalla nähty, mutta entinen Liverpool-tähti, nykyinen tv-kommentaattori Jamie Carragher vertasi Tadicin ja nyky-Ajaxin esitystä Litmaseen ja vuoden 1995 Ajaxiin. Ja vielä toinen yhteys suomalaislegendaan: Tadicista tuli vasta toinen Ajax-pelaaja Litmasen lisäksi, joka on tehnyt vähintään kuusi maalia yhdellä UCL-kaudella. Hienoa, että tämä Ajax-ryhmä jatkaa kevään kilpailussa!

Juttu jatkuu videon alla. 


Hugo Lloris

Dortmund lähti toiseen osaotteluun Tottenhamia vastaan 0-3-tappioasemista, joten siltä osattiin odottaa myrskyistä alkua kotinurmella. Westfalenstadionin jättiyleisö pauhasi ja Dortmund painoi päälle, mutta kotijoukkueen sarakkeessa pysyi sitkeästi nolla avausjaksolla – ja lopulta läpi ottelun. Tottenham-vahti Hugo Lloris teki lukuisia huippupelastuksia ja esti samalla sen, että kotijoukkueen hallinta olisi muuttunut hurmioksi. Kerrassaan vakuuttava esitys Ranskan maailmanmestaritorjujalta.  

Juttu jatkuu videon alla. 


Manchester United

Tällä joukkueella tuntuu olevan rajaton määrä elämiä tämän kauden Mestarien liigassa. Lohkovaiheessa United nousi 2-1-vierasvoittoon Juventuksesta kahdella osumalla ottelun loppuhetkillä ja seuraavalla kierroksella se kaatoi Young Boysin lisäajalla. 

Keskiviikkona Pariisissa oli kuitenkin sensaation vuoro. PSG hukkasi paikkansa naulata ottelupari 2-0-vierasvoiton jälkeen, kun taas pahasti siipirikkoinen ManU käytti tilaisuutensa – joista moni tuli puhtaasti lahjana – erittäin tehokkaasti. Romelu Lukaku kuittasi kaksi PSG:n jättimokaa, ja Marcus Rashford naulasi jatkopaikan tuoneen osuman rankkarista lisäajalla. 

Merkitään ylös: tätä joukkuetta ei kannata kirjoittaa ulos tästä kilpailusta ennen kuin loppuvihellys vahvistaa sen!

Juttu jatkuu videon alla. 


FLOPIT

Real Madrid

Mitä tässä voi enää sanoa? Saamattoman ja ilmiselvästi sisäisiin erimielisyyksiin ajautuneen ryhmän esitys oli ala-arvoinen, minkä nälkäinen Ajax hyödynsi armotta. Real putosi viikon sisällä Espanjan cupista (0-3-kotitappio Barcelonalle), Espanjan liigan mestaruustaistosta (0-1-kotitappio Barcelonalle) ja Mestarien liigasta (1-4-kotitappio Ajaxille). Jättiläinen on nyt selvitystilassa, ja sillä on edessä huushollin suursiivous.   

Juttu jatkuu videon alla. 


PSG

Toinen kompastunut jättiläinen. Tämän piti olla PSG:n vuosi – jälleen kerran. Nyt paikka puolivälierissä näytti täysin varmalta vakuuttavan Manchesterin-esityksen jälkeen. Isot henkilökohtaiset virheet ja saamattomuus hyökkäyspäässä upottivat kuitenkin ilman Neymaria pelanneen miljoonamiehistön. 

Tämä sulaminen vetää vertoja Barcelonassa kaksi vuotta sitten nähdylle illalle. Mestarien liiga ei vain tunnu olevan PSG:n näyttämö.   


Lue myös:

    Uusimmat