Mestarien liigan topit ja flopit: Barcelona ja ennätysmies Neymar tahdittivat poikkeuksellista herkuttelua

MTV Sportin toimitus listaa jokaisen jalkapallon Mestarien liigan kierroksen jälkeen viikon onnistujat ja epäonnistujat. Tämän viikon erityismaininnat menivät PSG-hyökkääjä Neymarille ja Barcelonan tähtisikermälle.

Pääkuvan videolla Barcelonan Ivan Rakiticin 2-0-maali, joka oli akrobaattisten suoritusten kombinaatio.

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Moressa

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun!

C Moren sivulle pääset tästä

TOPIT

Mitä maaleja! Barcelona rintaman kärkenä

Varsinkin keskiviikon pelipäivä oli upeiden osumien osalta poikkeuksellinen. Toimittaja Toni Immosella ja asiantuntija Mikael Forssellilla piti kiirettä C Moren panorama-lähetyksessä, kun linjoille puski jatkuvasti toinen toistaan kauniimpia maaleja. La Ligassa viime aikoina kontannut Barcelona vastasi parhaasta joukkuepanoksesta neljällä upealla kombinaatiolla

Viiden tähden osumina voi nostaa esiin myös Club Brüggen Arnaut Groeneveldin tasoituksen Atleticon verkkoon, PSV:n Pablo Rosario kanuunan Interiä vastaan sekä PSG:n Thomas Meunierin ja Angel di Marian sykähdyttävän yhteispelin (näistä videot jutun pohjalla). 

Juttu jatkuu videon alla.  

Neymar

Kierroksen kuningas. Vastustaja Crvena Zvezda ei ollut kummoinen testi, mistä kertovat 6-1-lukemat, mutta PSG:n brasilialaistähti tuntui olevan kentällä joka paikassa. Kolme maalia, lukuisia taidokkaita kuljetuksia ja maalipaikkojen luomista joukkuetovereille. Samalla Neymar nousi Kakán rinnalle kaikkien aikojen brassimaalintekijäksi Mestarien liigassa (molemmilla 30 osumaa). Tuomas Virkkuselta oli loppua ylisanat selostamossa, kun hän luonnehti Neymarin "täydellistä iltaa". 

– Neymar tekee ihan mitä tahtoo! Virkkunen summasi.

Juttu jatkuu videon alla.

Paulo Dybala ja Edin Dzeko

Ja kun komeat maalit nousivat ykkösjutuksi tällä kierroksella, muutkin hattutempun tekijät ansaitsevat paikkansa toppilistalta. Dybala on joutunut alkukaudella Juventuksessa superhankinta Cristiano Ronaldon varjoon, mutta kun numero 7 oli pelikiellossa, avaukseen päässyt Argentiinan maajoukkuemies näytti parasta osaamistaan Young Boysia vastaan. Roma-hyökkääjä Dzeko antoi puolestaan tuoreimman näytteen viimeistelykyvystään tshekkiläistä Plzeniä vastaan.

Juttu jatkuu videoiden alla.

FLOPIT

Real Madrid

Tähtisikermältä olivat sivussa Gareth Bale, Marcelo, Isco ja Sergio Ramos, joten tappio Moskovassa TsSKA:lle ei ollut sensaatiomainen yllätys. Miksi Real on sitten floppilistalla? Sen materiaali on poissaoloista huolimatta selvästi TsSKA:ta vahvempi. Ja tapa, jolla TsSKA:n 1-0-voittomaali tuli, oli yllätys. Realin keskikentän dynamo Toni Kroos sortui outoon virheeseen jo toisella peliminuutilla ja Nikola Vlasic kiitti. Oliko kyse huonosta keskittymisestä? Vai onko vaatimustaso Realissa pudonnut Cristiano Ronaldo lähdön myötä? Tätä ajatusmaailmaa pyöritteli myös MTV Sportin toimittaja Anssi Shemeikka kommentissaan keskiviikkona. 

Igor Akinfeev

Kun maalivahti pelaa nollapelin ja torjuu voiton Real Madridista, kritisoitavaa harvemmin on. Mutta Akinfeevin kohdalla oli. Kaksi keltaista korttia saman tilanteen aikana suunsoitosta ottelun lisäajalla ja ulosajo. Ei näin, Igor! Nyt TsSKA:n ykkösvahti on sivussa ainakin Roma-vierasottelusta kolmen viikon päästä.

Hugo Lloris

Ei täällä toimituksessa maalivahteja vihata, vaikka myös Tottenham-torjuja Hugo Lloris on floppien puolella. Hiljattain tuntuvasta rattijuopumuksesta rapsut saanut Lloris oli hakoteillä myös Barcelona-ottelun avausminuuteilla. Hän arvioi Lionel Messin pystysyötön pahasti väärin, minkä seurauksena Jordi Alba ja Philippe Coutinho junailivat vieraille tärkeän avausmaalin 2. minuutilla. Ei paras tapa aloittaa huipputärkeä kotipeli Barcelonaa vastaan. Tottenham on kahden kierroksen jälkeen nollakerhossa.  

Alla vielä toppiosiossa mainitut viiden tähden maalit! Niiden alla Mestarien liigan alkulohkojen tilanteet.

Lue myös:

    Uusimmat