Mestarien liiga on jälleen täällä – tässä ovat tiistain otteluiden panokset

Mestarien liigassa pelataan tiistaina ja keskiviikkona alkulohkon viides ottelukierros. Jatkopaikan on toistaiseksi varmistanut ainoastaan Barcelona, mutta tiistai-iltana riittää jo pelattavaa kaikilla paikkakunnilla.

MAINOS

Mestarien liigan ottelut suorana lähetyksenä C Morella ja suoratoistopalvelussa

C Moren sivulle pääset tästä

Artikkelin videossa C Moren asiantuntijoiden ennakko keskiviikkona pelattavan C-lohkon asetelmiin.

AEK – Ajax

Euroopan ”nukkuvaksi jättiläiseksi” kutsuttu Ajax varmistaa paikkansa Mestarien liigan pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa 13 vuoteen vierasvoitolla AEK:sta tai vaihtoehtoisesti Benfican hävitessä tai pelatessa tasan Bayern Münchenin kanssa.

Kreikkalaisten jatkosaumat puolestaan ovat jo kuivuneet kasaan. Eurooppa-liigaan oikeuttavaan kolmanteen paikkaan sillä on voitolla Ajaxista yhä mahdollisuudet.

CSKA Moskova – Plzeň

Real Madrid ja Roma ovat yhdeksällä pisteellä vankasti matkalla G-lohkosta jatkoon. Viisi pistettä perässä oleva CSKA Moskova omaa vielä teoreettiset mahdollisuudet, mutta sen on tiistaina voitettava tshekkiläinen Plzeň, jolla puolestaan ei jatkopaikkaan ole enää mahdollisuuksia. Haaveet kolmannesta sijastakin kuolevat tappiolla venäläisille.

AS Roma – Real Madrid

G-lohkon suurilla toinen jalka on jo tukevasti jatkopeleissä. Kotijoukkue Roma etenee 16 parhaan joukkoon tasapelillä tai CSKA:n pistemenetyksillä Plzeňiä vastaan.

Real varmistaisi voitolla lohkovoiton. Hallitseva mestari etenee jatkoon myös millä tahansa muulla tuloksella, jos CSKA ei onnistu voittamaan omaa otteluaan.

Bayern München – Benfica

Saksalaisjätillä on viime aikoina ollut joukkueen sisällä hieman turbulenssia, mutta jatkopaikka Mestarien liigassa on silti vahvassa otteessa.

Bayern etenee jatkoon E-lohkosta varmasti myös tasapelillä. Lohkovoitto varmistuu voitolla, jos Ajax ei saa Kreikasta täyttä pistepottia.

Hoffenheim – Shakhtar

F-lohkon kolmas ja neljäs yrittävät raivoisasti vielä jahdata toisena lohkossa kuudella pisteellä olevaa Lyonia. Kolme pistettä Lyonin perässä tulevan Hoffeheimin jatkopaikkahaaveet vaatisivat elossa pysyäkseen voittoa. Tasapelikin pitää mahdollisuudet hengissä, jos Lyon häviää Manchester Citylle.

Shakhtarin peli on pelattu, jos Lyon voittaa tai lohkon molemmat ottelut päättyvät tasan. Ukrainalaisten sija lohkon viimeisenä sinetöityy tappiolla.

Juventus – Valencia

Torinolaiset lukeutuvat kilpailun suurimpiin suosikkeihin ja varmistavat paikkansa pudotuspeleissä voitolla ja tasapelillä tai Manchester Unitedin tappiolla.

Valencia menettää mahdollisuudet jatkopeleihin, jos Torinosta ei irtoa vierasvoittoa ja United kaataa kotikentällään Young Boysin.

Lyon – Manchester City

Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Lyon järkytti Cityä Englannissa, mutta lohkovaiheen aikana manchesterilaiset ovat ottaneet omansa. City etenee jatkoon tasapelillä ja varmistaa lohkon ykkössijan voitolla.

Ranskalaisten jatkopaikka varmistuisi voitolla. Tasapelikin riittää, jos Hoffenheim ja Shakhtar pelaavat tasan.

Manchester United – Young Boys

Vierasvoitto Juventuksesta oli elämää suurempi asia Manchester Unitedille. Jatkopaikan eteen se joutuu silti tekemään vielä töitä, sillä voittokaan ei tänään välttämättä vielä takaa pudotuspelejä Valencian kaataessa Juventuksen.

Sveitsiläinen Young Boys on Mestarien liigassa lähinnä enää osallistumassa. Kolmannesta sijasta taistellakseen sen on voitettava United Old Traffordilla.

 

Lue myös:

    Uusimmat