Cristiano Ronaldon ja Lionel Messin yhteenotto vihdoin käsillä – kolmen kimppa kruunaa Mestarien liigan lohkovaiheen

Mestarien liigan lohkovaiheen huipennus on edessä tiistaina ja keskiviikkona. Asetelmat ovat ennen viimeistä ottelukierrosta mehukkaat monessa lohkossa.

Neljännesvälierien otteluparit arvotaan joulukuun 14. päivä maanantaina iltapäivällä. Paikan jatkossa on varmistanut yhdeksän joukkuetta: Bayern München, Manchester City, Porto, Liverpool, Chelsea, Sevilla, Dortmund, Barcelona ja Juventus. 

Alla selvitys jokaisen lohkon panoksista päätöskierrokselle. Jutun pohjalla tiistain ja keskiviikon UCL-ohjelma. 

A-lohko

Bayern München on varmistanut lohkovoiton ja etenee 16 parhaan joukkoon riippumatta päätöskierroksen tapahtumista.

Toisena oleva Atletico Madrid etenee neljännesvälieriin, jos se ei häviä Salzburgille. Tappiolla espanjalaisseuran taival jatkuisi Eurooppa-liigassa.

Lokomotiv on menettänyt mahdollisuutensa jatkopeleihin, mutta se voi yhä yltää Eurooppa-liigan pudotuspeleihin, jos se voittaa Bayernin ja Salzburg lohkon toisessa ottelussa Atleticon.

B-lohko

B-lohkoa johtava Mönchengladbach menee jatkoon, jos se ei häviä päätöskierroksella Real Madridille tai Shahtar pelaa tasan Internazionalen kanssa. Voitolla Realista saksalaiset ovat lohkon ykkösiä, eivätkä he enää voi pudota kolmatta sijaa alemmas.

Shahtar etenee 16 joukkoon voittamalla viimeisessä ottelussaan Internazionalen tai jos lohkon molemmat kamppailut päättyvät tasan. Shahtar voittaa lohkon, jos se voittaa Internazionalen ja Mönchengladbach ei kaada Madridia.

Real Madrid on vaikeassa asemassa, mutta sen tilanne ei ole jatkopaikan suhteen toivoton. Ovet eteenpäin aukeavat voitolla Mönchengladbachista. Tasapeli riittää, jos Shahtar häviää italialaisille.

Madrid voi vielä voittaa jopa lohkon, jos se kaataa Mönchengladbachin ja Shahtar ei voita omaa peliään. Espanjalaisjätti voi myös romahtaa lohkon jumboksi, jos se ja Shahtar häviävät ottelunsa.

Internazionale omaa myös ohuen mahdollisuuden jatkopaikkaan. Se vaatisi voittoa Shahtarista ja lohkon toisesta ottelusta muuta lopputulosta kuin tasapeliä. Ilman voittoa sen kohtalona on lohkon viimeinen sija.

C-lohko

Tämän lohkon tilanne on selvä. Manchester City etenee jatkoon ykkösenä ja Porto seuraa sen vanavedessä.

Olympiakos säilyttää kolmannen sijan, jos Marseille ei onnistu keräämään enemmän pisteitä kuin kreikkalaisjoukkue.

D-lohko

Keväällä 2019 kilpailun voittoa juhlinut Liverpool on jo varma D-lohkon voittaja.

Toisesta jatkopaikasta taistelevat päätöskierroksella toisensa kohtaavat Atalanta ja Ajax. Italialaiset etenevät jatkoon välttämällä tappion, mutta pisteen perässä oleva Ajax tarvitsee voiton.

Midtjyllandin kohtalo lohkon viimeisenä on sinetöity.

E-lohko

Chelsea ja Olivier Giroud murskasivat Sevillan keskiviikkona, mutta E-lohkon voimasuhteisiin sillä ei ollut vaikutusta: molemmat joukkueet etenevät jatkopeleihin.

Krasnodarin pelit jatkuvat Eurooppa-liigassa ja Rennes kääntää huomionsa Ranskan pääsarjaan.

F-lohko

Lohkon mielenkiintoisin kamppailu käydään päätöskierroksella Lazion ja Club Brüggen välillä. Panos on tyly: voittaja etenee 16 parhaan joukkoon. Kaksi pistettä kolmantena olevaa Brüggea edellä olevalle Laziolle riittää puolestaan tasapelikin, mutta bruggelaiset tarvitsevat jatkaakseen voiton.

Lohkojumbo Zenitin kohtaava Dortmund on puolestaan varmasti jatkossa ja kiinni myös lohkovoitossa.

G-lohko

Kun lohkon kolmantena ja neljäntenä olevilla Dynamo Kievilla ja Ferencvarosilla on tilillään yksi piste, on lohkon päätöskierroksella kaikki huomio jatkoon etenevien Barcelonan ja Juventuksen kohtaamisessa. Ei vähiten Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon odotetun tapaamisen vuoksi.

Kaksikko on kohdannut toisensa edellisen kerran La Ligassa toukokuussa 2018, kun El Clasico päättyi 2-2-tasapeliin. Molemmat supertähdet iskivät ottelussa maalin.

Heidän edellinen yhteenotossa Mestarien liigassa on kaukana historiassa. Se tapahtui keväällä 2011, kun Barcelona ja Real Madrid kohtasivat Mestarien liigan välierissä.

Juventus voi voittaa lohkon vain, jos se voittaa Barcelonan kolmen tai useamman maalin erolla. Vaihtoehtoisesti myös kaikki kahden maalin voitot käyvät 2-0-voittoa lukuun ottamatta.

Jos Dynamo mielii lohkon kolmannelle sijalle, sen on voitettava Ferencvaros tai pelattava tasapeli lukemin 0-0, 1-1 tai 2-2. Kaikki muut tulokset vievät Ferencvarosin Eurooppa-liigaan. 

H-lohko

Lohkoista etukäteen odotetuin tarjoaa myös päätöskierroksella muhkeimman kattauksen.

Lohkon kärjestä luettuna Manchester United, PSG ja RB Leipzig ovat tasoissa yhdeksässä pisteessä.

United kohtaa päätöskierroksella vieraissa Leipzigin. Englantilaisille riittää ottelusta piste jatkopaikan takaamiseen. Se voittaa lohkon, jos Leipzig kaatuu ja PSG ei voita Basaksehiria.

PSG:llä on etu, sillä se etenee jatkoon, jos se välttää tappion kolmanteenkin sijaan mahdollisuudet menettäneelle Basaksehirille.

Leipzig menee 16 joukkoon voitolla Unitedista. Tasapelikin riittää, jos PSG häviää Turkissa. Saksalaisseura on lohkonsa ykkönen, jos se voittaa ja PSG ei.

Mestarien liigan lohkovaiheen päätöskierroksen ottelut:

Aika

Tiistai 8. joulukuuta

Ohjelmatiedot

19.55

Lazio-Club Brügge

C More Sport 1/cmore.fi

19.55

Zenit-Dortmund

C More Sport 2/cmore.fi

22.00

Rennes-Sevilla

cmore.fi

22.00

Chelsea-Krasnodar

cmore.fi

22.00

Kiovan Dynamo-Ferencvaros

cmore.fi

22.00

Barcelona-Juventus

C More Sport 2/cmore.fi

22.00

PSG-Basaksehir

cmore.fi

22.00

Leipzig-Manchester United

C More Sport 1/cmore.fi

Keskiviikko 9. joulukuuta

19.55

Ajax-Atalanta

C More Sport 1/cmore.fi

19.55

Midtjylland-Liverpool

C More Sport 2/cmore.fi

22.00

Bayern München-Lokomotiv Moskova

cmore.fi

22.00

Salzburg-Atletico Madrid

C More Sport 2/cmore.fi

22.00

Internazionale-Shahtar Donetsk

cmore.fi

22.00

Real Madrid-Mönchengladbach

C More Sport 1/cmore.fi

22.00

Olympiakos-Porto

cmore.fi

22.00

Manchester City-Marseille

cmore.fi

Lue myös:

    Uusimmat