Tuomas Virkkusen kommentti: Spursin voittamisen kulttuurista pitäisi saada jo häivähdyksiä

Maaginen. Niin voisi kuvailla Tottenhamin esitystä viikonlopun huippukamppailussa Valioliigassa tappiotonta Chelseaa vastaan. Tuo sama vire pitäisi löytyä jäljellä oleviin Mestarien liigan kamppailuihin, jotta Spurs nousisi ahdingosta, kirjoittaa C Moren jalkapalloselostaja Tuomas Virkkunen.

Viimeisen neljäntoista vuoden aikana Mestarien liigassa vain seitsemän joukkuetta on edennyt jatkoon kerättyään yhden pisteen kolmen kierroksen jälkeen.

Spurs piti toiveensa vielä elossa hoitaen neljännellä kierroksella PSV:n ja noustuaan neljään pongoon. Joukkue teki sen vieläpä Spursin tämän kauden "tsämppäripeleille" epätyypillisesti, eli nousten viimeisen kympin aikana voittoon.

Liljanvalkoisten ongelmana tällä kaudella ovat olleet otteluiden loput. Yhdeksästä omiin päästetystä maalista neljä on mennyt viimeisen kympin aikana, ja Spurs on menettänyt elintärkeitä pisteitä niin Interiä kuin PSV:tä vastaan (ensimmäinen kohtaaminen).

MAINOS

Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga suorana C Moressa

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana lähetyksenä C Moressa ja suoratoistopalvelussa.

C Moren sivulle pääset tästä

Mauricio Pochettinon prosessista on puhuttu paljon viimeisten vuosien aikana ja syystä. "Poche" on herättynyt paljon optimismia ainaiseen alakuloon vajonneissa kannattajissa. Eteenpäin menoa isossa kuvassa ei voi kukaan kieltää: siitä osoituksena on pääsy Mestarien liigaan kolmena vuotena peräkkäin. Seurahistoriaan peilaten se on massiivisen kova suoritus; Tottenham oli aiemmin ollut vain kerran historiassaan UCL-peleissä kaudella 2010–11.

Silti, sitä viimeistä askelta on odotettu. Spursin piti ottaa se viime kaudella jatkopeleissä Juventusta vastaan, mutta joukkue sortui jälleen kerran ongelmista suurimpaansa, pään kestämättömyyteen. Juventus näytti voittamisen DNA:llaan mallia siitä, miten hommat hoidetaan.

Voittamisen kulttuuri tulee seuraan vuosien työn tuloksena. On ymmärrettävää, että Spurs vasta hakee sitä. Seura, joka on voittanut viimeisen 10 vuoden aikana yhden väsyneen liigacupin, ei ole Juven tasolla. Sellaista ei voi odottaakaan, mutta silti häivähdyksiä voittamisen kultuurista olisi hyvä pikkuhiljaa tulla. Muutoin Pochettinon prosessista jää karvas maku. Argokoutsi on vienyt Tottenhamia ehdottomasti eteenpäin, mutta seuraava askel olisi hyvä ottaa.

Keskiviikkona olisi hyvä aloittaa. Kaivaa samanlainen maagisuus kuin Chelseaa vastaan, nousta sillasta voittoon ensiksi Interiä vastaan ja lopulta jatkoon. Siinä olisi häivähdys voittamisen kulttuuria.

Lue myös:

    Uusimmat