Merkittävä käänne Jami Petteri Klemolan murhatutkinnassa: Toinen epäillyistä veljeksistä mursi hiljaisuuden ja avasi tapahtumia kuulusteluissa – "Siitä on kyllä ollut apua"

Pikkukylä järkyttyi 21-vuotiaan Jami-Petterin surmasta – huhuja ruumiin sijainnista liikkuu ympäriinsä 5:53
MTV palasi rikospaikalle: Pikkukylä järkyttyi 21-vuotiaan Jami Klemolan surmasta.

Kaustisella kadonneen ja murhatuksi epäillyn Jami Petteri Klemolan tapauksen tutkinnassa on tapahtunut merkittävä käänne. Toinen murhasta epäillyistä veljeksistä on poliisin mukaan alkanut puhua kuulusteluissa. Miehen kanssa käydyistä keskusteluista on tutkinnanjohtajan mukaan ollut hyötyä.

Poliisi uskoo, että vuonna 1990 ja 1993 syntyneet veteliläislähtöiset veljekset ovat Kaustisella 16. kesäkuuta kadonneen ja murhatuksi uskotun Jami Petteri Klemolan henkirikoksen taustalla.

MTV Uutiset kertoi aiemmin omien tietojensa pohjalta, että veljekset ovat itsepintaisesti vaienneet kuulusteluissa. Myös poliisi on aiemmin kuvaillut veljeksiä "niukkasanaisiksi".

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anders Åfors paljastaa nyt, että toinen veljeksistä on alkanut viimein puhua.

– Veljeksiä kuulusteltiin viime viikon torstaina Oulussa. Sisällöstä en voi paljastaa mitään, mutta sanotaan, että toinen on nyt hieman avannut poliisille tapahtumien kulkua, Åfors kertoo.

Nuorukaisen kanssa käydyistä keskusteluista on ollut Åforsin mukaan poliisille "hyvää apua".

– Sieltä on tullut ihan hyvää tietoa meillekin. Kaikki näistä asioista eivät ole olleet poliisin tiedossa ennen kuulusteluja. Kyllä siitä on ollut apua, Åfors sanoo.

Vainajan henkilöllisyys yhä varmistusta vailla

21-vuotias Jami Klemola nähtiin viimeisen kerran hengissä 16. päivä kesäkuuta. Sen jälkeen hän katosi.

Poliisi uskoo, että Klemola murhattiin Kaustisilla yksityisasunnossa katoamisiltanaan.

Klemola oli viettänyt asunnossa aikaa murhasta epäiltyjen veljesten kanssa. Paikalla oli myös muita henkilöitä, jotka olivat kuitenkin lähteneet sen jälkeen, kun Klemolan ja veljesten välille oli tullut käsikähmää. Riidan jälkeen Klemola ja veljekset jäivät keskenään.

Noin kaksi kuukautta katoamisen jälkeen 26. päivä elokuuta poliisi löysi Vetelin Porasenjoelta ruumiin, jonka uskotaan olevan Klemola. Vainajan henkilöllisyydestä ei kuitenkaan ole vielä täyttä varmuutta, sillä poliisi ei ole saanut oikeuslääketieteellisten tutkimusten tuloksia.

Vaikka virallista vahvistusta odotellaan yhä, on hyvin epätodennäköistä, että poliisin ja vapaaehtoisten haravoimalta etsintäalueelta olisi löytynyt sattumalta tapaukseen liittymättömän, ulkopuolisen henkilön ruumis.

Rikosnimike koveni

Ruumislöydön jälkeen henkirikosepäilyn rikosnimike koveni taposta murhaksi.

Poliisi kertoi löytäneensä viitteitä siitä, että hengenriistoa oli suunniteltu ennalta. Julkisuudessa mainittiin myös, että murhan tunnusmerkistöön kuuluu erityisen julma tai raaka, kokonaisuutena arvostellen törkeä tekotapa. Tekotapaa poliisi ei kuitenkaan ole kommentoinut tarkemmin.

Epäillyn henkirikoksen motiivi ei sen sijaan ole poliisille valjennut.

– Se on vielä meillekin vähän auki, että mikä on johtanut näinkin vakavaan tekoon ja rikosepäilyyn. Syy ei ole selvinnyt meille kuulusteluissa epäiltyjen kertomana, Åfors sanoo.

Henkirikoksesta epäillyt veljekset ovat tällä hetkellä tutkintavankeudessa. Tapauksen esitutkinnan on määrä valmistua syksyn aikana.

Lue myös:

    Uusimmat