DNA-varmistus: Vetelin Räyringistä löytynyt vainaja on Jami Petteri Klemola – toinen epäillyistä tappajista "halukas selvittämään asioita"

6:16

Poliisi on viime perjantaina saanut varmistuksen, että Vetelin Räyringistä löytynyt ruumis on kesäkuussa kadonnut Jami Petteri Klemola. Tutkinnanjohtajan mukaan toinen epäillyistä tappajista on vaiennut, toinen ollut yhteistyöhalukkaampi.

Vainajan henkilöllisyys on varmistunut keskusrikospoliisissa sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen oikeuskemian yksikössä suoritettujen tutkimusten perusteella.

Vainaja löytyi vesialueelta Vetelistä elokuun lopussa. Henkirikoksesta epäillään paikallista veljeskaksikkoa.

– Epäillyt ovat edelleen tutkintavankeudessa Oulun vankilassa. Toinen heistä on ollut hieman halukkaampi selvittämään kyseisen illan ja seuraavan päivän tapahtumia. Toinen on ollut niukkasanaisempi, eikä oikein kommentoinut asioita. Viimeksi heitä kuulusteltiin viime viikon torstaina ja perjantaina, kertoo tutkinnanjohtaja Anders Åfors Pohjanmaan poliisista.

Koska esitutkinta on kesken, poliisi kieltäytyy kommentoimasta henkirikostapauksen yksityiskohtia, kuten motiivia ja tekotapaa.

Syytteet marraskuussa

Poliisi on aiemmin kertonut julkisuuteen, että Klemolan ja epäiltyjen tappajien välille kehkeytyi riitaa illanvieton aikana kesäkuussa. Klemola surmattiin ykstyisasunnossa Kaustisen kirkonkylällä riidan päätteeksi. Paikalla asunnossa oli ensin muitakin henkilöitä.

Veljesten epäillään kuljettaneen ruumiin kätköpaikkaansa Veteliin yötä vasten. Laajoja etsintä tehtiin Kaustisen ja Vetelin alueella yli kahden kuukauden ajan.

Taposta epäillyt ovat syntyneet vuosina 1990 ja 1993. Alkujaan syytteennoston määräpäivä oli 23. syyskuuta. Poliisi kuitenkin tarvitsi lisäaikaa esitutkintaan, joten uusi määräpäivä on 25. marraskuuta, Åfors kertoo.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja