Mainos

Merkel valmis taivuttelemaan Ruotsia kaasuputkihankkeen taakse

Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoo olevansa valmis tarvittaessa taivuttelemaan Ruotsia ja Baltian maita venäläis-saksalaisen kaasuputkihankkeen taakse.

Baltian maat sekä Ruotsi ovat epäilleet putkihankkeen aiheuttavan pahoja ympäristöhaittoja. Ruotsin hallitus palautti helmikuussa Nord Streamin lupahakemuksen, joka hallituksen mukaan oli niin epätäydellinen, ettei sitä ryhdytty edes käsittelemään.

Kaasuputkihanke oli esillä Merkelin tavatessa tänään Moskovassa presidentti Vladimir Putinin ja tämän seuraajan Dmitri Medvedevin.

Presidentti Putin sanoi Venäjän "jatkavan päättäväisesti" Nord Stream -putkihanketta nykyisten suunnitelmien ja aikataulujen mukaisesti.

Merkel korosti myös Medvedevin tukevan Itämeren alitse Venäjältä Saksaan kulkevaa putkisuunnitelmaa. - Jos vaikeuksia on, käyn keskusteluja Ruotsin ja Baltian maiden kanssa, Merkel sanoi.

Presidentiksi valittu Medvedev on tällä haavaa venäläisen kaasujätin Gazpromin hallituksen puheenjohtaja. Gazprom on kaasuputkiyhtiö Nord Streamin suurin omistaja.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.