Mainos

Merita vähentää väkeään

Merita-pankin henkilökunnan lukumäärä alenee kuluvan vuoden aikana 355 henkilöllä. Alueellisesti vähennykset kohdistuvat Turun, Tampereen ja Lahden kaupunkeihin, joissa muun muassa pankin konttoreita tullaan yhdistämään.

Henkilöstövähennyksestä kerrottiin pankin yt-neuvottelukunnalle viime viikolla. Merita-pankin hallitus käsitteli tänään toimintasuunnielmaa ja toimia tuotto- ja kustannushyötyjen saamiseksi. Merita-Nordbankenin tiedotteen mukaan yhtiön johto ja henkilöstön edustajat ovat myös pohtineet pankin sisäisten työmarkkinoiden parantamista. Tavoitteena on, että muun muassa koulutuksen kautta löydettäisiin omasta henkilöstöstä työvoimaa uusiin avautuviin tehtäviin.

Johtaja Timo Nikinmaa Merita-pankista sanoo vähennysten kohdistuvan pääosin rutiinipalveluihin, joissa työmäärä muun muassa verkkotoimintojen ja automaation lisääntymisen vuoksi vähenee. Samanaikaisesti pankki joutuu palkkaamaan lisää henkilökuntaa yritys- ja yksityistalouteen sekä varallisuudenhoitoon ja tietotekniikkaan liittyviin toimintoihin.

SYP:n ja KOP:n fuusioitumisen jälkeen Merita on vähentänyt henkilökuntaansa jo noin kuudella tuhannella. Merita-Nordbanken-konsernin nettovähennystarve vuoteen 2000 mennessä on arvoitu noin 2000 henkilöksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.