Mainos

Meripelastusveteraani jatkaa uraansa nuorisotyössä

Suomen meripelastusseura sai tänään laivastoonsa uuden tähden, kun helsinkiläinen Jorma Salomaa lahjoitti seuralle vanhan purjealuksensa. Varsinaiseen meripelastukseen ei tulokkaasta ole, mutta viisitoistametriselle purjealukselle on varattu oma tärkeä tehtävänsä.

- Se menee nuorisokoulutukseen ja oman jäsenistön purjehdustaitojen opettamiseen ja ylipäätään merellä olemisen opetteluun, kertoo Suomen Meripelastusseuran vapaaehtoinen meripelastaja Marko Huovinen.

Huovinen on ollut mukana kunnostamassa Vera Violettaksi kastettua alusta. Kovin paljoa töitä ei kuitenkaan tarvinnut tehdä. - Kannen tiivistämistä, rungon kyllästämistä, mastojen lakkausta, tällaisia pieniä kunnostustöitä on tehty. Vene on ollut todella hyvässä kunnossa, Huovinen kehuu.

Alus purjehti Salomaalle sattumalta

Jorma Salomaa löysi laivan aikoinaan sattumalta. - Alus purjehti ohitsemme. kun istuimme verannalla ja vaimo sanoi, että tuollainenhan meilläkin pitäisi olla. Seuraavana päivänä näimme sen Kauppatorilla.

Viimeinen sattuma oli Helsingin Sanomista löytynyt myynti-ilmoitus, jonka jälkeen alus liittyi Salomaan perheeseen.

Nyt 40-jalkainen Colin Archer -alus jatkaa matkaansa aikapulan vuoksi. Salomaa halusi kuitenkin pitää vaimonsa silmäterän Suomessa.

- Jos olisin myynyt sen vapailla markkinoilla, se olisi todennäköisesti päätynyt ulkomaille. Tälle alustyypille on kova kysyntä, Salomaa kertoo.

Purjevene on hyvä kasvualusta

Salomaa päättikin kanttaa kortensa kekoon nuorten hyväksi. Meripelastusseura oli looginen valinta, koska alus on alun perin suunniteltu pelastuskäyttöön.

- Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän kiinnittää huomiota siihen mitä nuorisolle tehdään, ja mitä nuoriso tekee. Merenkulkuympäristö on hyvä kasvualusta nuorille, hän summaa.

Vaikka laivaveteraanista ei siis enää ole pelastustöihin, entinen omistaja toivoo, että Vera Violetta jatkaa alalla nuorisotyön parissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.