Mainos

Mercedes-pomo ensi kaudesta: "Aika isoja muutoksia"

4:11

Mercedes-tallin tekninen johtaja James Allison kertoo C Morelle ensi kauden autonkehityksen olevan haastavaa, koska päätös 2019 teknisistä säännöistä tuli verrattain myöhään.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – USA:n GP viikonloppuna

Sunnuntai: USA:n GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Todella merkittäviä teknisiä muutoksia ensi kauden autoihin ei tule, mutta sääntöuudistukset tuottavat aina omat haasteensa. Allisonin mukaan muutokset eivät ole pieniä ja aikataulut ovatkin tiukalla.

– Olemme tehneet sen kanssa töitä jo pitkään, mutta niin ovat muutkin. Mielenkiintoinen asia ensi kauden kannalta on, että olemme sopineet ensi kauden säännöistä myöhemmin kuin normaalisti on tehty. On aika isoja sääntömuutoksia ja tulevat tiimeille aika myöhään, Allison kertoo.

Samaan aikaan Mercedeksen pitäisi kehittää vielä nykyistäkin autoaan, koska mestaruudet eivät ole vielä ratkenneet.  

– Onkin aika vaikea päätös, miten paljon voimavaroja laitetaan nykyisen auton ja miten paljon ensi kauden auton kehittämiseen, kun olemme tämän kauden mestaruustaistossa Ferrarin kanssa tiukassa taistossa. Ensi vuonna nähdään, kuka tässä tasapainossa onnistuu parhaiten, toteaa Allison.

Todennäköisesti Ferrari ja Mercedes jatkavat kärkitalleina ensi kaudellakin. Merkittävämmin Formula ykkösten tekniset säännöt muuttuvat vasta 2021, kun tallien uusi osallistumissopimus astuu voimaan. Tallien voimasuhteet saattavatkin silloin mennä täysin uusiksi.

1:56

2:08

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja