Mercedeksen F1-tehtaan suunnittelema hengityslaite ilmaiseksi jakoon – mäntiä ja turboahtimia tuottava laitos reagoi nopeasti koronaviruksen vastaisessa taistelussa

F1-kauden keskeytymisen jälkeen kapasiteettiaan koronaviruksen vastaiseen taisteluun suunnannut Mercedeksen tiimi on antanut uuden hengityslaitteensa piirustukset ilmaiseksi valmistajien käyttöön.

Mercedes julkaisi tiistaina tiedotteen, jossa se kertoo saaneensa valmiiksi UCL-Ventura-nimeä kantavan hengitysavustimen, josta se toivoo apua koronaviruksen aiheuttamista hengitysoireista kärsivien potilaiden hoitoon.

Sairaaloiden hoitokapasiteetti ja hengityslaitteiden riittävyys ovat olleet koetuksella monissa maissa koronaviruspandemian aikana. Mercedes valjasti Britannian Brixworthin tehtaansa teknologiakeskuksen täysin hengityslaitteiden suunnittelua varten. Normaalisti kyseinen tehdas valmistaa F1-autojen mäntiä ja turboahtimia.

Tiimin mukaan koko prosessi laitteen suunnittelemiseksi vei vain 100 tuntia. Laitteen toinen kehitysversio sai viranomaisten hyväksynnän viime viikolla. UCL-Ventura syöttää ilman ja hapen sekoitusta suun ja nenän kautta tasaisella paineella pitäen hengitystiet auki. Samalla vakavista hengitysvaikeuksista kärsivien potilaiden ventiloinnin tarve vähenee.

Ison-Britannian hallitus tilasi yhtiöltä 10 000 laitetta, joita tehdas pystyy tuottamaan tuhannen kappaleen päivätahtia. Nyt UCL-Ventura-laitteen piirustukset ovat vapaasti ladattavissa tutkimuslaitoksen sivuilta. Mercedes ja Lontoon yliopisto ovat antaneet laitevalmistajille, tutkimuslaitoksille, terveydenhuollon yrityksille ja voittoa tavoittelemattomalle sektorille luvan hyödyntää piirustuksia vauhdittamaan laitteen mahdollisimman nopeaa tuotantoa ympäri maailman.

– Näitä henkiä pelastavia laitteita on suhteellisen helppo valmistaa ja niitä voidaan tuottaa nopeasti. Toivomme, että antamalla piirustukset avoimesti jakoon niitä voidaan käyttää parantamaan terveydenhoidon vastarintaa koronaviruspandemiaa vastaan, toteaa professori Rebecca Shipley Lontoon yliopiston terveyden edistämisen laitokselta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja