Mainos

Menem vähätteli Argentiinan yleislakkoa

Argentiinan presidentti Carlos Menem oli eilen voimansa tunnossa maassa toista päivää jatkuneesta yleislakosta huolimatta. Hän sanoi tuntevansa itsensä "voimakkaammaksi kuin koskaan". Ammattiyhdistysliike ja opposition edustajat kirjasivat presidenttiä vastustavien mielenosoittajien määräksi noin 100 000. Hallituksen laskimet ynnäsivät 40 000 kansalaista.

Torstain mielenosoitus oli osa 36 tuntista yleislakkoa, jonka järjestivät maan ammattiliittojen keskusjärjestö CGT ja oppositiopuolueet. Argentiinan yleislakko päättyi tänä aamuna viideltä Suomen aikaa. Siihen osallistui ay-liikkeen mukaan 90 prosenttia maan työläisistä.

Argentiinan virallinen työttömyysprosentti on 17,1. Viime vuoden toukokuussa uudelleen presidentiksi valitun Menemin ja ammattiliittojen ajatukset työpaikkojen luontitavoista poikkeavat rajusti toisistaan. Menem luo tulevia työpaikkoja uudistamalla työlakeja ja toteuttamalla kunnianhimoista talousuudistusta. Työntekijät näkevät uudistukset vain verojen ja palveluiden hintojen nousuina.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.