Mainos

Mellakoijia pidätetty Ruotsissa – pääepäilty Suomen kansalainen

Ruotsissa on alettu selvittää Tukholman lähiömellakoiden oikeudellisia seuraamuksia. Poliisi on ottanut kiinni 12 nuorta Husbyn esikaupunkialueella tapahtuneiden levottomuuksien takia. Heistä viisi on pidätetty, kertoo Aftonbladet.

Vakavimmat epäilyt kohdistuvat 18-vuotiaaseen Suomen kansalaiseen, jonka vangitsemiskuulustelu pidettiin päivällä, kerrotaan Solnan käräjäoikeudesta STT:lle. Miestä epäillään useista rikoksista Husbyn mellakoissa. Miehen epäillään muun muassa sytyttäneen Husbyssä sijainneen taide- ja käsityöpajan tiistaiyönä.

Mies on tuomittu aiemmin useaan otteeseen muun muassa ryöstöistä, pahoinpitelyistä sekä virkamiehen vastustamisesta. Viimeisin tuomio on tämän vuoden helmikuulta, jolloin hänet tuomittiin nuorisorangaistukseen varkaudesta ja huumausainerikoksesta.

Miestä vastaan on nostettava syytteet viimeistään 5. kesäkuuta. Alhaisin rangaistus tuhopoltosta on kaksi vuotta vankeutta.

Toinenkin vangitsemiskuulusteluissa ollut on 18-vuotias mies. Nuorukaisen epäillään heittäneen poliisia isolla kivellä maanantain levottomuuksissa. Syyttäjän mukaan epäilty oli mukana noin sadan hengen joukossa, joka mellakoi poliisia vastaan.

– Hän oli joukon edessä, hyppi ja huusi yrittäen villitä joukkoa tappelemaan, syyttäjä Andreas Nyberg sanoi kuulemistilaisuudessa Aftonbladetin mukaan.

Oikeudessa 18-vuotias ei kuitenkaan esiintynyt yhtä rehvakkaasti, vaan puhui tuskin kuuluvasti ja näytti selvästi hermostuneelta.

Mies on päästetty vapaalle jalalle, mutta häntäkin odottaa syyte. Aiemmin jutussa kerrottiin virheellisesti, että myös hänet olisi vangittu.

Kolme muuta pidätettyä on määrätty huostaan otettaviksi. Nuorin heistä lähetettiin nuorisokotiin.

Yöllisten mellakoiden pelätään jatkuvan, minkä vuoksi Tukholman poliisi joutunee pyytämään vahvistuksia muualta maasta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.