15-vuotiasta poikaa epäillään ikätoverinsa murhasta Ruotsissa

5:15
MTV Uutiset Live Tukholmassa 23.1.2023: Tämä uusimman väkivalta-aallon taustoista tiedetään.

Ruotsissa 15-vuotiasta poikaa epäillään ikätoverinsa murhasta.

Lauantaina 28. tammikuuta 15-vuotias poika ammuttiin kuoliaaksi sushiravintolassa Skogåsin keskustassa Tukholman eteläpuolella.

– 15-vuotias epäilty pidätettiin poissaolevana torstaina, ja hänet vangittiin viime yönä. Hänet on pidätetty epäiltynä 15-vuotiaan murhasta. Jatkamme nyt tutkimuksia. Myös epäiltyä kuulustellaan, kertoo tutkinnasta vastaava vanhempi syyttäjä Ida Arnell ruotsalaislehti Expressenin mukaan.

Nyt 15-vuotias pidätetyn kerrotaan karanneen lastenkodista.

Motiivista ei ole tietoa – osallisena myös kaksi muuta alle 18-vuotiasta

Poliisi on vaitonainen motiviista, mutta pitää mahdollisena, että murha liittyy Tukholman viimeaikaisiin levottomuuksiin.

– Rikos, josta häntä epäillään, on niin vakava, ettei ole muuta vaihtoehtoa kuin pitää hänet vangittuna, toteaa Arnell.

Myös kahta muuta nuorta epäillään osallisuudesta murhaan. Toinen 16-vuotias pidätettiin epäiltynä rikollisen suojelemisesta ja rikoksen ilmoittamatta jättämisestä.

Jo ampumisen jälkeisenä yönä yksi 17-vuotias poika pidätettiin ja vangittiin epäiltynä avunannosta murhaan. 17-vuotias oli keskiviikkona tutkintavankeudessa todennäköisin syin epäiltynä.

Sunnuntain kuulemisten jälkeen kaikkiaan kolme alle 18-vuotiasta henkilöä on pidätettynä epäiltynä osallisuudesta murhaan.

Tukholmaa ravisuttaneet levottomuudet viime viikkoina

Viime viikkoina Tukholmaa ovat ravisuttaneet useat räjähdykset, ampumiset, takaa-ajot ja murhat.

Tapahtumat saivat alkunsa tunnetun jengirikollisen kuoltua joulupäivänä Rinkebyn lähiössä. Noin 30 ihmistä on pidätetty Tukholman seudulla viimeisen kuukauden aikana tapahtuneiden vakavien väkivaltaisuuksien yhteydessä, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.

Puolet heistä on alle 18-vuotiaita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja