Mainos

MTV3:n kirjeenvaihtaja: Kaksi poliisia loukkaantunut Tukholman levottomuuksissa

Tukholmassa levottomuudet jatkuvat jo neljättä päivää. MTV3 Uutisten Tukholman kirjeenvaihtajan Kari Lumikeron mukaan levottomuuksissa on viime yönä loukkaantunut kaksi poliisia.

– Kuvio on ollut samantapainen kuin edellisinä öinä, eli poliisien ja levottomuusalueiden vanhempien vetoomukset eivät ole tepsineet. Juuri tuli tieto, että kaksi poliisia olisi loukkaantunut heitä kohti heitetyistä kivistä, 42 autoa on poltettu eri puolilla Tukholmaa ja pelastuslaitos on saanut 80 hälytystä.

Lumikeron mukaan levottomuudet ovat levinneet kaupungin eteläosaan.

– Husbyssä ei niinkään ole levotonta, sen sijaan mellakoita on ollut Hagsätrassa, Fruängenissä. Lisäksi Rågsvädissä on yritetty polttaa poliisiasema. Se kertoo sitä, että nuorten viha kohdistuu nimenomaan poliisiin. Ulkona on ollut paljon väkeä liikkeellä, mutta poliisin mukaan suurin heistä on ollut uteliaita ihmisiä eikä mellakoitsijoita.

Mellakat heijastuvat jo julkiseen liikenteeseen. Joitakin metrolinjoja ei liikennöidä, sillä mellakoitsijat ovat kivittäneen metrojunia.

Oikeistopopulistisen ruotsidemokraattien kansanedustaja on ehdottanut vesitykkien, kumiluotien ja ulkonaliikkumiskiellon käyttöä tilanteen rauhoittamiseksi.

– Tästä tulee mieleen lähinnä tilanne sotatoimialueella ja ehdotus on nostattanut voimakkaan vastareaktion mediassa. Tämä on asia, josta tullaan varmasti tänään keskustelemaan.

Mellakat alkoivat Husbyssä, jossa poliisi ampui viime viikolla veitsellä aseistautuneen iäkkään miehen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.