Melinda ei peseytynyt neljään viikkoon synnytyksen jälkeen – tällaisia vaikutuksia suihkuttomuudella oli: "Tekisin saman koska vain uudestaan"

Järkytyitkö kumppanisi muuttuneesta vartalosta raskauden ja synnytyksen jälkeen? Miehet vastaavat 0:39
Järkytyitkö kumppanisi muuttuneesta vartalosta raskauden ja synnytyksen jälkeen? Miehet vastaavat

Australialaisnainen kävi suihkussa vasta neljä viikkoa synnytyksen jälkeen. Tuore äiti kertoo The Sunille, että kyse on aasialaisesta perinteestä, jolla oli kaikessa sen ällöttävyydessäänkin myös hyviä vaikutuksia.

Jokainen, joka on viettänyt aikaansa paikassa, jossa päivittäinen peseytyminen ole mahdollista, tietää, miten nautinnollista on päästä peseytymään raikkaalla vedellä suihkussa. Mutta entä, jos peseytymisestä on kulunut lähes kuukausi – voidaanko silloin puhua taivaallisesta tunteesta?

Melinda Huynhin, 34, Archie-poika syntyi 13 tuntia kestäneen synnytyksen jälkeen aprillipäivänä, 1. huhtikuuta. Poika syntyi keisarileikkauksella turvallisuussyistä. 

– Synnytys ei edistynyt niin kuin sen olisi pitänyt. Oli riski, että hän kuristuu napanuoraan, joten lääkärit halusivat saada hänet nopeasti ulos, Melinda sanoo. 

Tuosta hetkestä alkoi vajaan kuukauden mittainen ajanjakso, jonka aikana Melinda ei käynyt ulkona tai peseytynyt suihkussa lainkaan.  

– Kävin viimeisen kerran suihkussa, kun supistukset alkoivat ja seuraavan kerran neljä viikkoa myöhemmin.

Sekä Melindan äiti että isoäiti olivat noudattaneet suvun perinnettä, minkä vuoksi Melinda koki velvollisuuden tehdä saman perässä. Häntä eniten kauhistutti ajatus siitä, että hän haisi pahalta. 

– Kysyin mieheltäni Michaelilta, haisinko pahalle, mutta hän sanoi, etten haissut. Luulen, että hän oli vain kohtelias, Melinda sanoo. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tältä ensimmäinen suihku tuntui

Melinda pesee vartalonsa päivittäin, hiuksensa taas joka toinen päivä. Lähes kuukauden mittainen pesemättömyys tuntuikin vieraalta – ensimmäinen kunnollinen pesu taas helpottavalta. 

– En ole koskaan nauttinut peseytymisestä niin paljon, Melinda kuvailee hetkeä The Sun -lehdelle.  

Vaikka suihkussa käyminen olikin kielletty, Melindan mukaan hän ei ollut aivan täysin peseytymättä. 

– Minulla oli pesusieni, jolla huuhtelin itseäni. Tunsin silti olevani likainen ja hiukseni olivat törkeät. Niistä tuli todella rasvaiset, joten pidin niitä nutturalla, Melinda kertaa suihkuttomuuden seurauksia

Tästä perinteessä on kyse

Perinteen juuret ovat Aasiassa – tarkemmin Kiinassa ja Vietnamissa, mistä myös Melindan suku on kotoisin. Ikivanhan perinteen tarkoituksena on nopeuttaa vastasynnyttäneiden äitien palautumista raskaan kuormituksen jälkeen. 

Australiassa nykyisin asuvan Melindan mukaan perinne liittyy uskomukseen siitä, että keho on synnytyksen jälkeen traumaattisessa tilassa. 

Hänen mukaansa keho täytyy saada niin sanotusta ”kylmästä tilasta” takaisin ”kuumaan tilaan”, minkä vuoksi ulkona ja suihkussa käyminen sekä kylpeminen ovat kielletty. 

– On syötävä lämmintä ruokaa, kuten liemiä ja haudutettua sianlihaa, Melinda kertaa.

"Tekisin saman koska vain uudestaan"

Kaiken edellä mainitun lisäksi Melinda piti vatsansa ympärillä sidettä neljän viikon ajan. Puristavan siteen tarkoituksena on helpottaa kehon palautumista raskausajan ja synnytyksen jälkeen. 

– Sain ottaa sen pois vain pestäkseni sen. Siteen ideana on supistaa kohtua ja litistää vatsaa.

Melinda kertoo laihtuneensa neljän viikon aikana niin paljon, että hän on nyt hoikempi kuin ennen raskauttaan. 

– Olen kolme kiloa kevyempi kuin ennen raskautta. Voin hyvin, Melinda kuvailee tuntemuksiaan perinteikkään koettelemuksen jälkeen. 

– Tekisin saman koska vain uudestaan – rasvaisine hiuksineen kaikkineen, hän vakuuttaa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat