Melania Trump hiljeni täysin, kun Washingtonissa alkoi rytistä – CNN paljastaa, missä ensimmäinen nainen lymyili mellakoiden alkaessa

0:45
Melania Trump on pysytellyt visusti hiljaa, mutta Ivanka Trumpin niskaan satoi kritiikkiä - näin hän kommentoi mielenosoittajien toimia Twitterissä

Uutiskanava CNN:n mukaan Melania Trump järjesteli Valkoisessa talossa kuvaussessiota samaan aikaan, kun Donald Trumpin tukijat rynnivät Yhdysvaltain kongressiin tällä viikolla.

Yhdysvalloissa tapahtui loppiaisena jotain hyvin poikkeuksellista, kun väistyvän presidentin Donald Trumpin tukijat rynnivät tuhatpäisellä joukolla sisään Yhdysvaltain kongressiin yrittäen estää presidentinvaalituloksen vahvistamisen.

Trumpin Twitter-tili on suljettu, mutta ensimmäisen naisen Melania Trumpin tili on yhä toiminnassa. Ensimmäinen nainen ei kuitenkaan ole julkaissut tilillään mitään sen koommin, kun hän toivotti reilu viikko sitten videon kera hyvää uutta vuotta.

Loppiaisen tapahtumien jälkeen Twitterissä onkin hämmästelty, missä Melania Trump lymyilee. Uutiskanava CNN kertoo, että tiedotusvälineiden ja Twitterin lisäksi myös ensimmäisen naisen lähipiiri on hämmästellyt sitä, eikö nainen julkaista twiittiä tai lausuntoa, jossa Trumpin kannattajia pyydettäisiin rauhoittumaan. Sen sijaan hän on pitänyt visusti radiohiljaisuutta.

Lauantaina CNN paljasti lisäksi, missä ensimmäinen nainen oli, kun Capitol-kukkulalla alkoi rytistä. Uutiskanavan lähteiden mukaan Melania Trump oli samaan aikaan vain muutaman korttelin päässä Valkoisessa talossa emännöimässä valokuvaussessiota.

– Kuvia otetiin muun muassa matosta sekä muista esineistä presidenttiperheen kotona ja itäsiivessä, paljastaa CNN:n lähde, jonka kerrotaan olevan hyvin perillä ensimmäisen naisen päivittäisistä tekemisistä.

Uutiskanavan lähteiden mukaan Melania Trump on ilmaissut kiinnostuksen kirjoittaa kirjan Valkoisen talon lukuisista koriste-esineistä ja keskiviikkoisen kuvaushetken arvioidaan liittyvän siihen.

Presidentti Trumpin vanhin tytär ja neuvonantaja Ivanka Trump sai sen sijaan kutsuttua mellakan kiihdyttyä Oval Officeen koolle hätäkokouksen, jonka seurauksena hän ilmeisesti sai ylipuhuttua isänsä julkaisemaan videon, jolla hän kehotti kannattajiaan rauhoittumaan.

Myös Ivanka Trump sekä hänen veljensä Donald Junior ja Eric Trump ovat pysytelleet varsin vaitonaisina tapahtuneesta. Ennen keskiviikon poikkeuksellisia tapahtumia kolmikko on kuitenkin toistanut isänsä näkemystä vaalitappiosta ja kutsuneet Joe Bidenin voittamia presidentinvaaleja korruptoituneiksi.

Kolmikko oli ennen Capitolin tapahtumia loppiaisena paikalla myös Ellipse-puistossa Valkoisen talon liepeillä ja Donald Junior puhui vielä tuolloin isänsä kannattajille. Eric Trump puolestaan kiitteli myöhemmin Instagramissa kannattajia syntymäpäiväonnitteluista, jotka hän vastaanotti samassa tilaisuudessa.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa Donald Junior kuitenkin kritisoi Twitter-tilillään voimakkaasti päätöstä hyllyttää Trumpin Twitter-tili.

– Ajatollahilla ja monilla muilla diktaattorijärjestelmillä voi olla Twitter-tilejä huolimatta kansanmurhista ja homoseksuaalien tappamisesta, mutta Yhdysvaltain presidentin Twitter-tili on suljettu pysyvästi. Mao olisi ylpeä, Trump twiittasi kitkerään sävyyn.

Ivanka Trump on sen sijaan pitänyt radiohiljaisuutta sen jälkeen, kun hän sai lokaa niskaansa kutsuttuaan Washingtonin mielenosoittajia patriooteiksi.

Melania Trumpin on uutisoitu alkaneen valmistella lähtöä Valkoisesta talosta jo hyvissä ajoin. Joulukuussa ensimmäisen naisen kerrottiin jo kovaa vauhtia käyvän läpi, mitkä tavarat päätyvät varastoon ja mitkä Trumpien New Yorkissa sijaitsevaan kotiin.

– Hän tahtoo vain päästä kotiin, CNN:n sisäpiirilähde totesi.

Myös nyt CNN:lle kerrotaan, ettei ensimmäinen nainen ole "henkisesti tai emotionaalisesti sellaisessa tilassa, että hän haluaisi puuttua asiaan".

Trumpin klaanin ei kuitenkaan odoteta palaavan välttämättä aiemmille kotikulmilleen New Yorkiin. Melanian on kerrottu kartoittaneen Floridasta sopivaa koulua presidenttiparin teini-ikäiselle Barron-pojalle. Myös presidnettikauden ajan Washingtonissa asuneen Ivanka Trumpin puolisoineen on uutisoitu olevan kallellaan Floridaan päin. Parin kerrottiin loppuvuodesta ostaneen hulppean tontin ”miljardöörien bunkkeriksi” kutsulta luksussaarelta, joka sijaitsee vain varsin lyhyen matkan päässä Donald Trumpin Mar-a-Lagon tiluksilta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja