Kongressin jäsenet kertovat kauhunhetkistään Trumpin kannattajien tunkeutuessa rakennukseen: "Minulla oli taskussa kynä, jota käyttää aseena"

Kongressin jäsenet kertovat kauhunhetkistään Trumpin kannattajien tunkeutuessa sisälle rakennukseen:"Minulla oli taskussa kynä, jota käyttää aseena" 3:38
Kongressiedustajat kuvailevat tapahtumia mellakoitsijoiden tunkeuduttua sisälle: "Minulla oli taskussa kynä, jota voisin käyttää aseena"

Trumpin kannattajat murtautuivat keskiviikkona poliisilinjojen läpi ja tunkeutuivat sisälle Yhdysvaltain kongressin rakennukseen, jossa lainsäätäjät olivat koolla sinetöimässä Joe Bidenin voiton.

Edustajat kertovat pelänneensä tuntien ajan, mitä tulisi tapahtumaan.

Kongressin demokraattijäsen Jason Crow jäi mielenosoittajien saartamaksi muiden edustajien kanssa.

– En ole tuntenut yli 15 vuoteen sen jälkeen, kun olin erikoisjoukkojen sotilas Irakissa ja Afganistanissa, että joutuisin mahdollisesti taistelemaan tieni ulos.

Myös demokraattiedustaja Grace Meng jäi mielenosoittajien saartamaksi tuntien ajaksi.

Hän kertoo tajunneensa televisiosta, että mellakoitsijat ovat hänen ovensa takansa.

– Olin todella peloissani, Meng sanoo.

Hänen mukaansa ihmiset olivat epäuskoisia tapahtumista.

– Ihmiset olivat peloissaan ja tunteet pinnassa. Luulen, etteivät pelkästään siksi, että he olivat peloissaan, vaan he olivat myös pettyneitä ja murheellisia, että tällaista tapahtuu kongressissamme.

Edustaja Crow sanoo, että tällainen lopputulema oli vääjäämätön.

– Trump on tyranni, vaarallinen ja sairas mies. Olen sanonut jo pitkään, että hänet pitää siirtää syrjään virastaan, koska tämä tulisi tapahtumaan, Crow sanoo.  

– En ole yllättynyt tapahtuneesta, eikä kenenkään, joka on seurannut viimeisen neljän vuoden tapahtumia, pitäisi olla.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, miten edustajat kuvailevat tapahtumia mellakoitsijoiden murtauduttua sisälle: "Minulla oli taskussa kynä, jota voisin käyttää aseena"

Lue myös:

    Uusimmat