Poliittinen tilanne kärjistyi entisestään, kun Twitter sulki Trumpin tilin – "Suuressa kuvassa Trump menettää valtansa hyvin pian"

10:04
Katso koko Jukka Kekkosen haastattelu tästä.

Yli puolet amerikkalaisista haluaisi presidentti Donald Trumpin pois virastaan kongressiin kohdistuneen mellakan jälkeen. Asiasta kertoo kyselyn teettänyt Reuters.

Poliittinen tilanne kärjistyi entisestään, kun viestipalvelu Twitter sulki viime yönä pysyvästi Trumpin henkilökohtaisen käyttäjätilin. Yhtiö perustelee päätöstään riskillä väkivaltaan yllyttämisestä jatkossa.

Twitter on ollut Trumpille merkittävä viestintäkanava ja äänitorvi. Hänellä oli tilillään yli 88 miljoonaa seuraajaa.

Oikeushistorian professori Jukka Kekkonen Helsingin yliopistosta kertoo MTV Uutiset Liven haastattelussa, että Trumpin käyttäjätilin jäädytyksellä on suuri merkitys.

– Tapahtumat, joita olemme nähneet, ovat olleet historiallisen suuria ja vaarallisia. Voidaan todeta, että jotain täytyy tehdä. Tämä on yksi keino, mihin on tässä vaiheessa päädytty. Sosiaalisen median rooli on ollut suuri näissä tapahtumissa.

"Suuri osa Trumpin kannattajista karistaa hänet mielistään"

Kekkonen uskoo että Trump putoaa nyt vallan huipulta ja suuri osa hänen kannattajistaan karistaa Trumpin mielistään ja lopettaa yhteistyön hänen kanssaan.

– Suuressa kuvassa Trump menettää valtansa hyvin pian ja mitä siitä seuraa on sitten ihan toinen asia.

Kekkonen luonnehtii Trumpin presidenttikautta isoksi virheeksi, jonka seurauksena totuus ei ole enää sellainen arvo kuin ennen. Valehtelusta on tullut arkipäivää ja tämä on aiheuttanut laajalle heijastuvia negatiivisia ilmiöitä.

Kekkonen ei kuitenkaan usko, että Yhdysvaltain kongressin tapahtumat olisivat mahdollisia Suomessa.

– Suomi on maailman johtavia demokratioita. Katsoisin, että samanlainen ei olisi tässä tilanteessa mitenkään mahdollista. Aika paljon pitäisi tapahtua, että Suomessa tapahtuisi tänä päivänä samanlaista, mutta tarkkana tässä pitää olla. Yhdysvaltain tapahtumien pitäisi olla suuri varoitusmerkki kaikille, Kekkonen huomauttaa.

Kekkonen toteaakin, että eri tahojen tulisi tarttua vakavammin vale- ja vihapuheeseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja