Mainos

"Meillä kävi hyvä tuuri - lentomme lennetään"

Lentojen peruuntumisesta huolimatta matkustajien tunnelmat ovat olleet rauhalliset Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Finnair ja Blue1 ovat saaneet järjestettyä matkustajiaan korvaaville lennoille, ja muut lentoyhtiöt lentävät normaalisti.

- Saimme lentomme vaihdettua. Alun perin meidän piti lentää San Diegoon, mutta nyt lennämme Lontooseen, olemme siellä yötä ja siitä lennämme Los Angelesiin. Perille San Diegoon ajamme autolla, Laura Liljander kertoi hänen ja pienen Eemeli-poikansa muuttuneista matkasuunnitelmista.

Liettuasta kotoisin olevan Ernestis Vaitkevicius oli määrä lentää tänään takaisin kotimaahansa. Hän kuuli Helsinki-Vilna -lennon olevan peruttu vasta iltapäivällä Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

- Kuulimme asiasta vasta muutama minuutti sitten emmekä tienneet tästä aiemmin. En tiedä, mitä tekisin nyt. Tämä on outo tilanne, mies naureskeli hyväntuulisena.

- Ehkä yritämme lentää Liettuaan Tallinnan tai Kööpenhaminan kautta.

Parempi onni oli Raija ja Ari Kekkisellä, jotka olivat pohtineet lentojensa kohtaloa jo edellisenä päivänä.

- Lennämme Bangkokiin ja sieltä bussilla Hua Hiniin. Meillä kävi hyvä tuuri eli lentomme lennetään. Jännitimme asiaa kyllä koko eilisen päivän, Raija Kekkinen sanoo. Hänen mukaansa tunnelmat matkustajien keskuudessa ovat olleet hyvin rauhalliset lakosta ja sen tuomista lentoperuuntumisista huolimatta.

- Sen verran voin sanoa, että sydän on kuitenkin lakkolaisten puolella. Mielestäni tässä yhteiskunnassa työntekijät tuppaavat aina olemaan häviävänä osapuolena, joten sen takia sydän on tässä asiassa lentoemäntien ja stuerttien puolella, Ari Kekkinen toteaa.

Lentoemäntien ja stuerttien lakko alkoi tänään kello 13. Finnair on joutunut perumaan yli sata lentoaan ja Blue1 hieman yli kymmenen lentoaan tältä päivältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.