Meikkitaiteilija: Näin syntyy aikuisen naisen tyylikäs meikki

Millainen on aikuisen naisen tyylikäs meikki? Entä millaisen huulipunan kanssa suunnataan kesän juhliin? Meikkitaiteilija Raili Hulkkonen kertoo, millaisella meikillä hehkuva olemus luodaan.

Meikkitaiteilija Raili Hulkkosen mukaan avain kypsän naisen oikeanlaiseen meikkiin on aivan perusasiassa: kasvojen ihon tasoittamisessa ja hyvässä meikkivoiteessa.

− Olisi tärkeää, että aikuisen naisen ihon saisi hehkumaan. Se ei tule sillä, ettei käytä meikkivoidetta. Iho on kasvoista kuitenkin se suurin osa, verrattuna huuliin ja silmiin, Hulkkonen muistuttaa.

Hulkkosen mukaan hyvä meikkivoide tasoittaa ihon kirjavuutta, suojaa ihoa ja antaa sille ryhtiä. Meikkivoide ei saa olla myöskään liian paksu, joka tuo rypyt esille.

− Meikkivoide voi ihan hyvin olla sävyttävä päivävoide, eikä puuteriakaan tarvitse laittaa päälle. Voidetta ei tarvitse levittää myöskään kaikkialle: kaikkia läiskiä ei tarvitse peittää, vaan ihoa kuuluu tasoittaa. Hyvä meikkivoide on kaiken lähtökohta, ja mitä enemmän se tuo valoa kasvoille, sen parempi.

Syvyyttä silmiin

Millaisia värisävyjä yli 50-vuotiaan naisen tulisi silmämeikissään suosia ja mitä toisaalta välttää? Hulkkosen mukaan liian haaleat pastellisävyt kannattaa unohtaa.

− Usein moni ajattelee laittaa vain jotain vaaleaa beessiä, joka ei näy minnekään, ja jolla ei ole mitään merkitystä aikuisella naisella, jos meikkiin haluaa syvyyttä.

− Jos puhutaan vaaleasilmäisistä, joilla oman silmän väri on aika heikko, jättävät haalean meikin pastellit ne silmätkin haaleiksi. Eikä silmän väri ainakaan iän myötä siitä kirkastu, Hulkkonen toteaa.

Sen sijaan silmämeikissä kannattaa suosia syviä ja tummaan taitettuja sävyjä: vaikkapa sinistä, jota voi taittaa mustaan syvemmän ja voimakkamman katseen luomiseksi. Jos ilmettään haluaa keventää kesää kohti, voi silmien rajausta vaihtaa mustasta grafiitinharmaaksi, oliiviinvihreäksi tai tummansiniseksi.

−Rajaus voi olla myös omien silmien väriä muutaman asteen tummempi. Kun se on lähellä omaa, se pysyy luonnollisena, Hulkkonen opastaa.

Iän mukanaan tuomiin raskaisiin luomiin voi Hulkkosen mukaan pelata keveyttä sävyillä. Varsinkaan kesäaikaan eivät liian mustat ja raskaat luomet hyvältä, jolloin luomeen voi laittaa esimerkiksi pehmeää harmaata. Myös liian monet sävyt ja kimallus luomissa voivat tehdä kasvoista liian meikatun näköiset. Mikäli tavoitteissa on tyylikäs meikki, Hulkkonen suositteleekin tyytymään yksinkertaiseen ja suosimaan vaikkapa yhtä harmaasta taitettua lilaa, kaunista harmaata tai luumua.

− Koska luomiväri joudutaan nostamaan aika ylös, useimmin aikuinen nainen pärjää yhdellä luomivärillä.

Hehkua kasvoille

Kaikkein nopeimmin uutta ilmettä ja silausta aikuinen nainen saa panostamalla huuliin. Pieni väri tekee koko ilmeestä erilaisen.

− Nyt on huulipunissa tarjolla kaikkia ihania koralliin ja pinkkiin meneviä sävyjä, kuten fuksiaa. Niissäkään ei pidä valita mitään liian vaaleita ja haaleita sävyjä, vaan jotain raikasta, Hulkkonen neuvoo.

Hulkkosen mukaan myös poskipuna on ehdoton, ja niissä kannattaa suosia korallia ja roosaa.

− Niistä saa heti hehkun päälle kasvoihin. Usein poskipunissa käytetään liian ruskehtavia tai liian tummia sävyjä. Vaikka poskipuna näyttäisi rasiassa kirkkaalta, kasvoilla se kuitenkin on raikas, sillä ei sitä ole tarkoitus laittaa kuin ohut kerros.

Kypsään ikään ehtinyt nainen ei saa myöskään unohtaa kulmakarvojen tärkeyttä.

− Kulmakarvat ovat kasvojen ryhdinantajat, se täytyy muistaa vaikka omaisi silmälasitkin. Niiden täytyy olla huolitellut. Kulmat voi siistiä nyppimällä vain vähän alapuolelta. Sitten ne täytetään kynällä tai kulmavärillä värittäen, Hulkkonen neuvoo.

Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi / Annimari Pasanen

Tutustu MTV3.fi:n uuteen Lifestyle-sivustoon, josta löydät kaikki uusimmat Lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja