Hän on 83-vuotias ja maailman vanhin supermalli

Luulitko, että mallinhommia tekevät vain nuoret naiset? Lue mielenkiintoinen tarina maailman vanhimmasta supermallista, jonka kauneus on luonnollista.

Models 1 -mallitoimiston seiniä koristavat valtavat julisteet heidän tunnetuimmista malleistaan, kuten Bar Rafaelista. Näiden tyttömäisten mallien keskeltä löytyy juliste hieman erilaisesta naisesta. Hänellä on pitkät hopeiset hiukset, korkeat poskipäät, viisautta hohtavat silmät ja merkit 83 vuotta pitkästä elämästä kasvoillaan.

Malli on Daphne Selfe. Hän on ehdottomasti yksi kauneimmista naisista seinällä, ja rohkeudessa hän lyö kaikki laudalta – hän on juuri suostunut poseeraamaan kuin Madonna huippuaikoinaan. Hän pukeutuu ikonisiin kartiorintaliiveihin ja korsettiin, jotka ovat Jean Paul Gaultierin käsialaa.

– Asu on kopio, mutta korsetti ei anna kyllä mitään anteeksi. Olisin ajatellut, että he tekisivät vähän kuvanmuokkausta! Daphne vitsailee Entertainment News -sivuston haastattelussa.

Vaikka Dapnhe on viettänyt suurimman osan elämästään kameran edessä, hän ei ole kovin turhamainen. Hän nostaa puseroaan näyttääkseen ruskeat pilkut käsivarsissansa.

– Näistä en pidä. Tämän takia pidän pitkähihaisia puseroita. Vartaloni on muuten hyvä, ja kun menen makuulle, se asettuu paremmin. Teen tämän projektin hyvästä syystä.

Nainen on mukana projektissa nimeltään Oxfam's Big Bra Hunt. Siinä lahjoitetaan vanhoja rintaliivejä kehitysmaihin. Keskimääräinen englantilainen nainen omistaa yhdeksät rintaliivit, joista kolmia hän ei koskaan käytä.

Kauneus luonnollista

Muotimaailmassa ihannoidaan nykyisin kertakäyttöisyyttä, myös malleissa. On ilahduttavaa nähdä, kuinka Daphne on keulakuva, joka edustaa pitkäikäisyyttä ja naisia kaikista luokista.

Hän on myös raikas näky moniin muihin ikäisiinsä verrattuna, sillä hänestä huokuu eloisuutta, kauneutta ja voimaa.

Hänen kauneutensa on luonnollista, sillä minkäänlaista kauneuskirurgiaa ei ole tehty.

– En ole laittanut mitään myrkkyjä kasvoihini enkä tehnyt kasvojenkohotusta. Se on rahantuhlausta. Sitä paitsi, ei minulla olisi varaakaan siihen!

Daphnen kauneuden salaisuus näyttää piilevän yksinkertaisissa rutiineissa.

– Osa on tietysti geenien ansiota. Äitini oli varsinainen energiapakkaus, hän eli 95-vuotiaaksi. En ole koskaan ollut kosteusvoiteiden suurkuluttaja. Hiuksia värjäsin hetken aikaa, kun aloin 40-vuotiaana harmaantua, mutta siitä tuli ajan kanssa liian vaivalloista. Pidän hiukseni pitkinä, koska se on halvempaa. Sitä paitsi niitä on helppo käsitellä, laitan vain ranskanletin päähän, ja se pidentää kaulaani ja piristää ilmettäni.

Kauneusihanteet muuttuneet

Mallikuvat Daphnesta nuoruusajalta paljastavat, että malli on silloin saanut näyttää terveemmältä kuin nykypäivänä. Hänellä on kapea vyötärö, mutta melko tanakan reidet ja leveät hartiat.

– En olisi ikinä päässyt malliksi nykypäivänä. Olin liian lyhyt, vain 170 senttimetriä. Minulla oli leveät hartiat johtuen nuoruusajan ratsastuksesta. Kukaan ei silti ikinä pyytänyt minua laihduttamaan. Säännöstely oli läsnä vuoteen 1954 asti, joten olit aina kiitollinen jos sait ruokaa.

Myös valmistautuminen bikinikuvauksiin oli varsin erilaista kuin nykypäivänä.

– Ei tarvinnut vahata ihokarvoja. Ei ollut mitään sellaista. Tunnen myötätuntoa nykyajan tyttöjä kohtaan. He joutuvat tekemään itselleen kaikenlaista.

Hyvällä asenteella tähdeksi

20-vuotiaana Daphne työskenteli tavaratalossa ja huomasi paikallisessa sanomalehdessä ilmoituksen mallikilpailusta. Hän voitti kisan ja mallinhommat alkoivat.

– Aloitin turkismallina. Se ei siihen aikaan ollut kiistanalaista. Tein töitä ja hankin perheen. Pukeuduin aina kuitenkin tyylikkäästi, en ikinä legginseihin, niin kuin nykynaiset.

Nuoremmat mallit ovat aina kohdelleet Daphnea hyvin.

– He ovat aivan ihania minulle ja kertovat, että haluavat näyttää minulta vanhetessaan.

Ikääntyminen ei sureta, vaikka elämä onkin kulunut ulkonäkökeskeisellä alalla.

– Jokainen vanhenee joka tapauksessa, joten miksi murehtia? Minun sukupolveni on hyväksynyt asian. Tuntuu, että nykyisin monet valittavat siitä. Pyrin pysymään iloisena, en ärtyisänä. Minulla on viherkaihi, mutta silmätipat, joita minun pitää siihen käyttää, saavat silmäripseni kasvamaan. Aina löytyy positiivinen puoli!

Lähde: http://entertainment.todaysgist.com

Kuva: Splash.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja