Medvedeviltä hämmentävä ulostulo: Lännen pakotteet eivät muuta mitään, kuolemantuomio voidaan palauttaa Venäjälle

Ihmiset osoittavat mieltään Ukrainan puolesta ympäri maailmaa, mutta miten Ukrainan sota huomioidaan Venäjän medioissa? 6:06
Katso videolta, miten sota esitetään Venäjän valtionmediassa.

Venäjän entinen presidentti ja nykyinen turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev avautui pitkässä kirjoituksessa VKontaktessa sosiaalisessa mediassa. 

Medvedev totesi heti alkuun,  etteivät lännen Venäjää vastaan asettamat pakotteet muuta mitään. "Sotilasoperaatio Donbasin pelastamiseksi", kuten  Venäjä itse kutsuu hyökkäystään Ukrainaan, toteutetaan Medvedevin mukaan täysimääräisesti, kunnes kaikki Vladimir Putinin tavoitteet on saavutettu. 

"Muuten, teille tiedoksi. Minulla tai perheenjäseneilläni ei ole eikä ole ollut ulkomaisia tilejä tai minkäänlaista omaisuutta ulkomailla", ex-presidentti kirjoitti viitaten siihen, etteivät lännen talouspakotteet liikuta häntä lainkaan. 

Hyviksi uutisiksi Medvedev kutsui sitä, että viimeistään nyt Venäjällä on täydellinen tilaisuus katkaista suhteet pakotteita asettaneisiin valtioihin ja keskeyttää kaikki vuoropuhelu. 

"Kyllä, eikä diplomaattisia suhteita periaatteessa tarvita lainkaan. On aika sulkea suurlähetystöt. Ja jatkaa yhteydenpitoa katsellen toisiamme asetähtäimen läpi", Medvedev jatkoi kirjoitustaan. Hän myös väläytti, että nyt kun Venäjä kerran voi katkaista suhteet länteen, se voi myös tehdä ihan mitä haluaa, kuten palauttaa kuolemantuomion vaarallisille rikollisille takaisin voimaan.

Lopuksi Medvedev totesi, että kaikki mielenkiintoinen on vasta alkamassa. 

Lue myös:

    Uusimmat