Tyttökullat-sarjasta tuttu Betty White on kuollut – olisi täyttänyt 100 vuotta vain parin viikon päästä

0:50
Tästä kaikesta näyttelijä Betty White muistetaan.

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Betty White on kuollut 99-vuotiaana. Asiasta kertovat muun muassa viihdesivusto TMZ ja People-aikakauslehti.

Betty White muistetaan Suomessa parthaiten Rose Nylundin roolista tv-sarjassa The Golden Girl, joka esitettiin Suomessa nimellä Tyttökullat. Yhdysvalloissa komediasarjaa esitettiin vuosina 1985–1992.

Pitkän uransa aikana White näytteli lukuisissa muissakin tv-sarjoissa ja elokuvissa.

TMZ kertoi lähteisiinsä viitaten, että White kuoli kotonaan tänä aamuna paikallista aikaa. White olisi täyttänyt sata vuotta 17. tammikuuta.

100-vuotissyntymäpäivää oli tarkoitus juhlia elokuvalla

100-vuotismerkkipäivää oli tarkoitus juhlistaa elokuvateattereissa eri puolilla Yhdysvaltoja uudella dokumenttityyliin tehdyllä elokuvalla, jossa kerrotaan Whiten elämästä ja urasta.

White itse iloitsi 100-vuotisjuhlistaan Twitterissä vain muutama päivä sitten.

– Minun 100-vuotissyntymäpäiväni… En voi uskoa, että se on kohta edessä, White totesi tviitissään tiistaina.

White jatkoi näyttelemistä vielä yli 90-vuotiaana

Pitkällä urallaan White palkittiin muun muassa viidellä Primetime Emmyllä, yhdellä Daytime Emmy - elämäntyöpalkinnolla, yhdellä Grammyllä ja kahdella Screen Actor Guidilla.

Vuonna 1988 hän sai tähden Hollywoodin Walk of Famella. Guinnesin ennätysten kirja listasi Whiten pisimmän uran tehneeksi naispuoliseksi televisiokasvoksi vuonna 2014. Tuolloin hänen uransa oli kestänyt yli 74 vuotta.

Kaikkiaan kahdeksan vuosikymmentä kestäneen uransa aikana White ehti näytellä lukuisissa tv-sarjoissa ja elokuvissa.

White jatkoi näyttelemistä vielä yli 90-vuotiaana. Vuonna 2019 hän antoi äänensä tiikerilelu Bitey Whitelle elokuvassa Toy Story 4, kertoo BBC.

"Olen onnekkain elossa oleva vanha lyyli"

White tunnettiin myös eläinten ystävänä, joka työskenteli tiiviisti Los Angelesin eläintarhan ja eläinten terveyttä edistävän hyväntekeväisyysjärjestön Morris Animal Foundationin kanssa.

– Olen itse asiassa onnekkain elossa oleva vanha lyyli. Puolet elämästäni on työskentelyä rakastamassani ammatissa ja toinen puolisko on työskentelyä eläinten kanssa, hän sanoi aikanaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja