Max Verstappenin välit Mercedeksen kanssa poikki – Jos-isä hyökkää kovin sanoin Toto Wolffia vastaan

Red Bullin F1-tähteä Max Verstappenia pidettiin aiemmin mahdollisena lähitulevaisuuden Mercedes-ehdokkaana, mutta isä-Jos tyrmää jo ajatuksen ja hyökkää Mercedes-tallipäällikkö Toto Wolffia vastaan.

– Olemme hyvässä paikassa Red Bullilla, Jos Verstappen sanoi alankomaalaiselle De Limburger -lehdelle.

Hänen mukaansa välit Mercedeksen kanssa ovat katkenneet.

– Toto Wolffin kanssa oli keskusteluja, ja ajattelin, että meillä oli hyvä suhde hänen kanssaan, mutta Toto on näyttänyt todellisen luonteensa viime aikoina. Hänen kanssaan ei enää klikkaa.

Sekä Wolffilta että Red Bullin johdolta on kuultu viime aikoina kovan MM-taistelun keskellä syytöksiä kilpailijatallin leiriin, kun esimerkiksi siipiratkaisuja on väitetty sääntöjenvastaisiksi tai radalla on ajettu kilpaa sääntöjen rajamailla. Jos Verstappen myönsi pitävänsä Wolffia peräti huonona häviäjänä.

– Mercedes oli toki johdossa vuosien ajan. Nyt he ovat huolissaan ensimmäistä kertaa, ja näet erilaisen Toton. Se on sääli, mutta näin saat todella tuntea, millainen ihminen on.

"Ei hevonpaskaa"

Verstappen taistelee uransa ensimmäisestä maailmanmestaruudesta. Red Bull on tänä vuonna ollut edellisvuosia selvästi vahvempi, ja alankomaalaiskuljettajan kaula Mercedeksen Lewis Hamiltoniin on ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua kahdeksan pistettä.

Itsekin aikoinaan formula ykkösissä ajanut Jos Verstappen kehuu, että tilanne Red Bullilla on hänen pojalleen täydellinen.

– Sillä on myös tekemistä Helmut Markon (Red Bullin neuvonantajan) kanssa. Kaikki me kolme, Max, Raymond (manageri Vermeulen) ja minä klikkaamme täydellisesti hänen kanssaan.

 – Ei hevonpaskaa. Olemme samanlaisia luonteiltamme. Joskus se menee kovaksi ja kerromme toisillemme totuuden, mutta Formula 1 on kovaa. Me tiedämme, mitä haluamme.

Jos Verstappenin mukaan Red Bull -sopimuksen jatkaminen onkin hyvin mahdollista.

– Meillä on joka tapauksessa kaksi vuotta täällä jäljellä.

– On tärkeää nähdä, miten uusia sääntöjä tulkitaan ja mitä se tarkoittaa suorituskyvylle. Mutta täällä tuntuu hyvältä ja meillä on paljon aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja