Max Verstappen uhriutui: "Naurettavaa" – moukuttaa surutta Lewis Hamiltonia

Max Verstappen paalulle Abu Dhabissa, mestaruustaisto jatkuu hurjana – Kimi Räikkönen ajoi F1-uransa viimeiset aika-ajot 4:09
Max Verstappen paalulle Abu Dhabissa, mestaruustaisto jatkuu hurjana – Kimi Räikkönen ajoi F1-uransa viimeiset aika-ajot.

Max Verstappen on pukenut uhrin viitan ylleen. Alankomaalainen kokee, että F1-mestaruuden kuuluisi olla jo hänen taskussaan, mutta tuomariston päätökset ovat olleet vastaan. Hän tylyttää myös kilpakumppaniaan Lewis Hamiltonia.

Red Bullin Verstappen ja Mercedeksen Hamilton taistelevat maailmanmestaruudesta tiukasti kauden viimeisessä osakilpailussa Abu Dhabissa. Kaksikko ampaisee viimeiseen osakilpailuun tasapisteissä, Verstappen ruudussa 1 ja Hamilton ruudussa 2.

Verstappenin mukaan pelin olisi kuulunut olla jo selvä, mutta erinäiset päätökset ovat olleet hänen mukaansa epäreilusti häntä vastaan.

– Minun olisi kuulunut olla jo mestari. Sallikaa minun sanoa, että en ole ollut tyytyväinen päätöksiin, joita he (tuomaristossa) ovat tehneet, Verstappen puhisi De Telegraafille.

Alankomaalainen poimi kauden varrelta erinäisiä tilanteita, joiden hän koki menneen väärin. Yhtenä esimerkkinä hän mainitsi Silverstonen kisan, jossa kaksikko osui, Verstappen joutui keskeyttämään mutta Hamilton selvisi 10 sekunnin aikarangaistuksella ja ajoi voittoon.

– Nyt FIA (Kansainvälinen autoliitto) puuhaa ilmeisesti mahdollisen kolarin kanssa sellaista, että yhtäkkiä kuljettajalta voidaan vähentää pisteitä. Minusta se on naurettavaa, Verstappen viittasi kauden viimeisen kilpailun kohdalla esiin nostettuun skenaarioon.

– Nyt on näin ja silloin ei ollut, kun hän ajoi minua päin tarkoituksella.

"Ei osaa ajaa kuten minä"

Hamilton ja Verstappen kolaroivat Silverstonen F1-kisassa – tältä MM-sarjaa johtavan ulosajo näytti 1:05
Tästä tilanteesta Max Verstappen puhisi: Lewis Hamilton törmäsi häneen Silverstonen F1-kisassa.

De Telegraaf huomioi, ettei Verstappen enää edes puhu Hamiltonista tai Mercedeksestä nimellä.

– Se on totta. Niin käy tällaisen kauden aikana. On tapahtunut liikaa sitä ajatellen.

Suurta tunnustusta Hamiltonille, seitsenkertaiselle maailmanmestarille, on Verstappenilta turha odottaa.

– Jos olisin ollut hänen autossaan, kausi olisi ratkennut kauan aikaa sitten, Verstappen sanoi viitaten siihen, että Mercedeksellä on ollut hänen näkemyksensä mukaan parempi menopeli.

Verstappen sanoo uskovansa, että Hamilton on hermostunut nähdessään hänet peileissään.

– Hän on erilainen kuljettaja kuin minä, vähemmän aggressiivinen. Hän ei osaa ajaa kuten minä. En voi syyttää häntä siitä, koska hän ei pystynyt oppimaan sitä kuten minä isältäni.

Verstappenin isä Jos kilpaili itse takavuosina F1-sarjassa ja elää nykyään tunteella mukana poikansa suorituksia jännittäen. Tänään sunnuntaina Maxilla on mahdollisuus voittaa F1-maailmanmestaruus historian ensimmäisenä alankomaalaiskuljettajana.

Lue myös:

    Uusimmat