F1-mestaruustaisto mennyt rumaksi? – "Pitäkää kaikki kitanne kiinni"

Saksan Skyn F1-asiantuntija Ralf Schumacher pyytää kärkitallien pomoja rauhoittamaan meuhkaamistaan. F1-mestaruustaiston tiimellyksessä puolin ja toisin on heitelty paikoin syytöksiä jopa sääntöjenvastaisista ratkaisuista autoissa.

F1-sesonkia on vain kaksi osakilpailua jäljellä: tämän viikonlopun Saudi-Arabian GP ja ensi viikonlopun Abu Dhabin GP. MM-taiston tilanne on mitä jännittävin: Red Bullin Max Verstappen johtaa kuljettajien sarjaa kahdeksan pisteen turvin ennen Mercedeksen Lewis Hamiltonia ja Mercedes on valmistajien sarjan keulilla viiden pinnan erolla Red Bulliin.

Peliä on käyty paitsi radalla myös sanallisesti.

– Toivon, että osa viime viikkojen aiheista menee sivummalle, näin vähän aikaa ennen päätöstä. Toivon, että tallipomot pidättelevät hiukan itseään, ja toivon totta kai, että FIA:n (Kansainvälisen autoliiton) ei tarvitse päättää lopuksi maailmanmestaria, Ralf Schumacher sanaili Speedweekin mukaan.

– Pidän esimerkiksi kaikkia näitä keskusteluja siivistä joutavina – näitä molemminpuolisia syytöksiä, että yksi tiimi tekee tätä etusiivellä ja toinen tiimi tekee tätä takasiivellä. Sanon: joko teillä on faktoja ja teette protestin tai pidätte kaikki kitanne kiinni. Minusta tällaisen hienon kaksintaistelun pitäisi pysyä siistinä, kaikki muu on sääli tässä hienossa MM-taistelussa. Ja osoitan tässä nimenomaan molempia osapuolia.

Myös entisenä F1-kuljettajana tunnettu Schumacher sanoo toki tiedostavansa, että osa urheilun viehätystä rakentuu jännitteistä, ja jännitteitä on noussut myös teknologisesta kilvasta.

– Monet ovat puhuneet epäillystä Mercedeksen ihmemoottorista, mutta minusta syy Hamiltonin vahvoihin esityksiin viime kisoissa on erilainen. Ratkaiseva tekijä on minusta renkaiden hallinta. Oli merkittävää, miten Lewis saavutti eron kiinni Brasiliassa eikä selkeästikään pilannut renkaitaan vastustajiensa aiheuttamassa turbulenssissa, Schumacher analysoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja