Max Verstappen raivostui F1:n nelinkertaiselle maailmanmestarille – "Sotku"

Red Bullin Max Verstappenin raivopurkaus kohdistui lopulta vain yhteen kuljettajaan. Hollantilaistähti ei ollut lainkaan tyytyväinen siihen, miten Aston Martinin Sebastian Vettel pilasi hänen toisen aikakierroksensa Portugalin GP:n aika-ajojen loppuhetkillä.

Verstappen oli tilanteessa kovien paineiden alla, sillä hänen kolmannen osion ensimmäinen veto meni pieleen rataviivojen ylityksen takia.

Verstappen kävi kymmenystaistelua Mercedeksen Valtteri Bottasta vastaan aina kierroksen loppuvaiheille saakka. Sitten eteen tuli Aston Martinin Vettel, jonka toiminta maksoi hollantilaiselle kallista hintaa.

– Uskoin vahvasti siihen, että pystyisin ajamaan aivan yhtä vahvan kierroksen, minkä vedin jo kolmannen osion alussa. Hävisin kaiken viimeisellä sektorilla, kun Aston Martin oli edessäni. En saanut myöskään mitään imuapua viimeiselle suoralle.

– Sotku. Mutta minkäs teet, Verstappen murahti.

Hollantilainen tykitti kolmannen osion alkuvaiheilla tuloslistan kärkeen. Kyseinen noteeraus kuitenkin hylättiin, kun hänen autonsa valui rataviivojen yli mutkassa neljä.

Toisen aikakierroksen lopulla F1:n nelinkertainen maailmanmestari Vettel jäi Verstappenin eteen niin, että hollantilainen hävisi tilanteessa neljä kymmenystä – eli ratkaisevan eron verran. Verstappen oli lopulta kolmas, +0,398 sekuntia paalumies Bottaksesta.

Verstappenilta kyseltiin, että miten turhautunut hän oli aika-ajon jälkeen. Hollantilaisen mukaan koko viikonloppu on ollut tähän mennessä ”yksi iso huti”.

– En ole nauttinut yhdestäkään kierroksesta täällä – ihan pelkästään radan takia. Radan pohja on mahtava, mutta siinä ei ole yhtään pitoa. Sen takia ajaminen on kauheaa, hollantilainen pohti.

Lue myös:

    Uusimmat